Menu

Hea nõudepesumasin on tänuväärt abiline sinu kodus

  • Kirjutas Sisuturundus

Meie igapäevaelus on kasutusel palju kodumasinaid, mis ühel või teisel viisil meid igapäevaelus abistavad. Astudes sisse kodumasinate poodi, vaatab sealt vastu suur valik erinevaid nõudepesumasinaid. Nad oleks kõik justkui ühte mõõtu ja nägu, ent tehnilised omadused võivad olla väga erinevad - just nagu uutel BMW mudelitel. 

Nagu ikka kodutehnika valimisel pead arvestama mitmete oluliste näitajatega.

Kuidas valida endale koju nõudepesumasinat ning milliste kriteeriumidega oleks tark arvestada – loe alljärgnevast kokkuvõttest. 

Mõtle hoolikalt oma vajadustele

Ka nõudepesumasinad on tehnoloogia arenguga sammu pidanud, muutudes säästlikumateks ja tõhusamateks. Enne ostma tormamist tasuks mõelda läbi, millised on sinu vajadused. Kui soovid nõudepesumasinat integreerida oma köögimööbliga, siis pead arvestama ka, et see sobituks mõõtmetelt mööbliga. Kui aga tahad peita oma truu abilise köögimööblisse, siis oleks vaja ka katvat lauaplaati.  Kui see tundub tülikas, siis on saadaval ka viimistletud uksega integreeritavaid nõudepesumasinaid. 

Näiteks brändi Bosch kodumasinad on loodud arvestades kaasaegsete kodude eripärasid ning seetõttu on valikus ka kauni väliskujundusega eraldiseisvad ning ka lauapealsed nõudepesumasinad. 

Nõudepesumasina mahutavus

Valikut tehes arvesta oma leibkonna suurusega ja ka sellega, kui palju musti nõusid sinu kodus tekib.

Nõudepesumasinate võimekused on erinevad. Kui valida 45 cm laiune mudel, siis selle mahutavus on kuni 10 nõudekomplekti. Sellest versioonist laiem 60 cm mudel mahutab 12-15 nõudekomplekti.
Nõudekomplekti arvestusse loetakse standardi kohaselt järgnevat komplekti nõusid: praetaldrik, supitaldrik, magustoidutaldrik, joogiklaas, alustass ja teetass, nuga, kahvel, supilusikas, teelusikas ja magustoidulusikas. See väike spikker aitab sul paremini aru saada erinevate mudelite mahutavusest.


Väiksemasse majapidamisse sobivad ka lauapealsed nõudepesumasinad. Selle mahutavus on 6-8 komplekti nõusid. Selline mudel sobib hästi väiksemasse korterisse, kus pole suurema masina jaoks ruumi. Ideaalne lahendus üksikule kiire elutempoga inimesele, kellel musti nõusid tekib pigem vähe ja peale igat söögikorda ei pea nõudepesu peale mõtlema! Samas, kui sõbrad külla tulevad, mahuvad mustad nõud siiski ka väiksemasse nõudepesumasinasse korraga ära.
Peab nentima, et kasutamismugavus on mõnusam suuremat tüüpi mudelitel, sest neis on 2-3 nõuderiiulit. 


Säästa vett - hoia loodust!

Üks olulisemaid kriteeriume valiku tegemisel on selle kodumasina puhul vee tarbimine. Pea meeles, et vee tarbimine ei sõltu alati nõudepesumasina mahtuvusest. Enamasti on keskmise pesutsükli veekulu välja toodud seadme energiamärgisel. Vee tarbimine võib mudelitel olla erinev, kuid enamjaolt jaguneb see järgnevalt: 

- 45 cm laiusel mudelil u 9-10 liitrit vett pesutsüklile

- 60 cm laiusel mudelil u 10-12 liitrit vett pesutsüklile

- lauapealsetel mudelitel 7-8 liitrit vett pesutsüklile.

Võrdluseks võib välja tuua, et sarnaste koguste nõude pesemine käsitsi võtab umbes 30 liitrit vett. Säästlikkus on märgatav ja nii saab nõudepesumasina kasutamisega igaüks loodust hoida. Boschi kodumasinad on maailma tõhusaimate ning ökonoomseimate hulgas. Nende kõige säästlikumad mudelid tunned ära märgise „Green Technology inside“ järgi.

Nõudepesumasin kui koduhaldjas

Nõudepesumasina kasutamine säästab aega ja pakub võimalust jätta masin oma tööd tegema, kui endal on soov puhata või hoopiski välja lõbutsema minna. Nõudepesumasina kasulikkust hindad ka suvisel perereisil, kui näiteks üürimajas on selline abivahend olemas. Häid pakkumisi puhkeplaanidele võid leida näiteks veebilehelt Pärnu hotellid.


Hästi valitud kodumasinad võimaldavad sulle argielus pisikesi puhkehetki ja annavad võimaluse leida rohkem aega meelelahutuseks!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD