Menu

.      

Kolmandik noormeestest tuli ajateenistusse vabatahtlikult

Pilt on illustratiivne FOTO: VTJuulikuu esimestel päevadel alustas ajateenistust üle 1800 noore, kolmandik noormeestest tegi seda vabal tahtel.

Juulis asus Eestis ajateenistusse kokku 1821 noort, kolmandik noormeestest tegi seda oma vabal tahtel, otsustades ajateenistuse kohustuse täita endale sobivaimal ajal, teatas BNS-ile kaitseressursside amet. Juulis alustas ajateenistust ka 18 neidu.

Valdav osa noormeestest on kesk- või kõrgharidusega. Suurem osa juulikutse ajateenijatest saavad 11 kuu jooksul jao- või reservrühmaülema väljaõppe. Kõige rohkem said vastsete ajateenijate näol täiendust Kuperjanovi jalaväepataljon,1. jalaväebrigaad, suurtükiväepataljon ja Viru jalaväepataljon.

Kaitseressursside amet pakkus kutsealustele, kes osalesid üldlaulu- ja tantsupeol erandkorras võimaluse asuda ajateenistusse alles pärast peo lõppu. Sellekohase kirja sai laulu- ja tantsupeo sihtasutuse andmetele tuginedes 59 kutsealust. Pidulistest kutsealused pidid ametile sellest varem teada andma.

Esmaspäeval jõudsid kõik 59 peolist ka neile varem määratud väeosadesse. "See näitab kutsealuste kõrget distsipliini ja annab meile julgust ehk ka tulevikus taolisi projekte ette võtta," ütles kaitseressursside ameti peadirektori asetäitja Peep Tambets.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on 29. ja 30. septembril, mil peaks ajateenistust alustama enam kui 1100 kutsealust.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD