Menu

.      

400 Kuperjanovi pataljoni ajateenijat annavad sõdurivande

Pilt on illustratiivne FOTO: VTVõrus Kuperjanovi jalaväepataljonis annavad reedel sõdurivande 2. jalaväebrigaadi ligi 400 ajateenijat.

Vannet andvad ajateenijad alustasid teenistust Lõuna kaitseringkonnas, millest nüüdseks on riigikaitse arengukava raames moodustatud 2. jalaväebrigaad, teatas BNS-ile kaitseväe peastaap.

Juuni lõpus teenistusse kutsustud noored on nüüdseks läbinud sõduri baaskursuse, mille käigus õpetasid Kuperjanovi tegevväelased neile sõjaväelisi baasteadmisi. Ligi kolm kuud kestval sõduri baaskursusel omandavad ajateenijad teadmisi meditsiinist, relvade käsitlemisest, välioskustest ning õpivad töötama meeskonnana. Kursus lõppes eksamite ja rännakuga 8.-11. septembril.

Rännaku ja eksamite edukas läbimine annab Kuperjanovi jalaväepataljoni sõduril õiguse kanda pataljoni embleemi pealuu ja kontidega.

Järgmiseks etapiks on erialakursused, kus ajateenijad omandavad juhioskused, laiemad meditsiinilised teadmised või autojuhioskused.

Ajateenistuse jooksul omandatud teadmised on ettevalmistus reservteenistuseks, kuid neid oskusi on võimalik edukalt kasutada tsiviilelus.

Ajateenistusse kutsutakse kolmel korral aastas - juulis, oktoobris ja jaanuaris. Kõik ajateenistusse kutsutud noored läbivad esmalt sõduribaaskursuse.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD