Menu

.      

IRL-i hinnangul tuleb alla 500-eurone palk vabastada tulumaksust

Pilt on illustratiivne FOTO: VTIsamaa ja Res Publica Liidu (IRL) pühapäeval Tallinna lauluväljaku klaassaalis korraldatud rahvakogul pälvis tähelepanu idee kaotada alla 500-euroselt sissetulekult tulumaks.

IRL-i esimehe Urmas Reinsalu sõnul on maksuvabastuse eesmärk tagada olukord, kus tööd tegev inimene suudab oma palgaga ära elada, edastas partei pressiesindaja BNS-ile. Reinsalu sõnul on ebamoraalne maksustada neid, kes vaevu ots-otsaga kokku tulevad.

„Soovime maksuvaba tulu siduda inimese sissetulekuga nii, et mida väiksem on sissetulek, seda suurem on maksuvaba tulu. See on uus ja efektiivsem lähenemine võrreldes seniste maksuvaba tulu tõstmist puudutavate ettepanekutega,“ ütles Reinsalu.

“Reformi tulemusena saab alla 500 euro teeniv inimene kuus kuni 69 eurot rohkem raha kätte ja enam tulumaksu ei maksa.  Ka teiste väiksemapalgaliste maksukoormus väheneb. Kokku puudutab reform ligikaudu 300 000 inimest.

Samm kasvatab IRL-i hinnangul Eesti inimeste jõukust ja toimetulekut, parandab Eesti majanduse kasvuväljavaateid ja vähendab töötust ning toimetulekuraskustest tingitud väljarännet Eestist,“ lisas Reinsalu.

IRL-i rahvakogul osales üle 350 inimese ning moodustati 36 arutelu laudkonda. Kõikide rahvakogul arutluse all olnud ideedega jätkab IRL tööd tuleva aasta riigikogu valimiste programmi raames, mis valmib käesoleva aasta hilissügiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD