Menu

.      

Eesti plaanib tänavu Ukrainat toetada kokku ligi miljoni euroga

Võrumaa TeatajaVälisminister Urmas Paeti sõnul on välisministeerium planeerinud sel aastal Ukraina abistamiseks ühtekokku ligi miljon eurot.

Paeti sõnul on ka järgmise aasta eelarves Eesti arengukoostöö ja humanitaarabi andmise keskmes Ukraina abistamine, edastas välisministeerium BNS-ile. 

Eestisse saabub teisipäeval 10 Ida-Ukraina konfliktis viga saanud patsienti, kes saavad ravi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Välisministeeriumi eraldatud humanitaarabitoetusega kaetakse patsientide Ukrainast Eestisse toomise ja tagasilennu kulud, samuti Eesti-sisese transpordi ja ravi ning taastusravikulud. Ida-Ukraina konfliktis kannatada saanute ravi korraldamine Eestis toimub Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Ukraina Dneprotpetrovski haigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ning välisministeeriumi koostöös.

Välisministeerium on tänavu eraldanud Ukraina tänavarahutustes ja Ida-Ukraina konfliktis kannatanute ravile toomiseks kokku 170 000 eurot. Märtsis eraldas ministeerium 70 000 eurot ja septembris täiendavalt 100 000 eurot.

Paeti sõnul on Eesti on jätkuvalt valmis pakkuma Ukrainale igakülgset tuge. „Lisaks patsientide ravile toomisele oleme praegu ette valmistamas ka toiduabi saatmist, et leevendada Ida-Ukrainast pärit pagulaste olukorda,“ ütles ta.

Välisministeerium on ka varasemalt toetanud Ukrainast pärit patsientide ravi Eestis – tänavu märtsis saabus Eestisse ravile viis tänavarahutustes kannatada saanud inimest, kellest osad suunati ravile Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ja osad Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse. Patsiendid viibisid Eestis aprilli keskpaigani.

20 PÄEVA ENIMLOETUD