Menu

.      

Eesti annab täiendavalt raha rahutustes viga saanud ukrainlaste raviks

Võrumaa TeatajaEesti eraldab lisaraha Ukraina rahutustes kannatada saanute ravimiseks katmiseks ning suurendab ka Ukraina tudengitele antavate stipendiumite arvu Eesti ülikoolides õppimiseks.

Välisminister Urmas Paet kohtus reedel Eesti Ukrainlaste Kongressi esindaja Vira Konõki ja Ukraina kultuurikeskuse juhatuse liikme Bogdan Lutjukiga, ministri sõnul eraldab Eesti täiendavalt 50 000 eurot Ukraina rahutustes kannatada saanud inimeste ravikulude katmiseks ning suurendab samuti Ukrainast pärit üliõpilastele antavate stipendiumite arvu Eesti ülikoolides õppimiseks, teatas BNS-ile välisministeerium.

Paet märkis, et EL-i välisministrid otsustasid kehestada Ukraina vägivalla eest vastutajate suhtes sanktsioonid. EL-i välisministrid on seisukohal, et õigusemõistmise ette tuleb viia kõik, kes vastutavad inimõiguste rikkumiste eest Ukrainas. "Verevalamise koheseks lõpetamiseks ja püsiva lahenduse leidmiseks on oluline jätkata kõnelustega Kiievis, millel osalevad ka Euroopa Liidu esindajad,“ ütles Paet.

Paeti sõnul on nii Eesti kui EL seisukohal, et konfliktiolukorrale lahenduse leidmiseks ja usalduse taastamiseks on vajalik Ukraina põhiseaduse reform, uue kaasava valitsuse moodustamine ning tingimuste loomine demokraatlike valimiste korraldamiseks.

Eesti on juba varem toetanud tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi( International Renaissance Foundation) vahendusel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD