Menu

.      

Eesti annab Ukraina küberkaitse koolitusteks 100 000 eurot

Eesti annab Ukraina usaldusrahastule 100 000 eurot küberkaitse väljaõppe ja õppuste korraldamiseks.

Eelmisel nädalal otsustas valitsus, et Eesti panustab Ukraina usaldusrahastusse küberkaitse väljaõppe ja õppuste korraldamisega 100 tuhande euro ulatuses.

Spetsiaalselt Ukraina jaoks loodud õppeprogramm on koostatud eesmärgiga anda Ukrainale edasi Eesti parimad teadmised ja oskused riiklikul tasemel küberkaitse korraldamisest, ütles BNS-ile kaitseministeeriumi pressiesindaja. Koolitusi hakkavad läbi viima Eesti juhtivad küberkaitseeksperdid ülikoolidest, ettevõtetest ning Riigi Infosüsteemide Ametist.

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul on tegemist niinimetatud targa arenguabiga, mille käigus Eesti kannab Ukrainale üle oma parima kogemuse ning ekspertteadmised küberkaitse valdkonnas.

“Panustamine arenguabisse otseselt küberkaitse väljaõppega võimaldab meil täpselt kontrollida meie antud abivahendite sihipärasust ja tulemuslikkust,“ ütles Mikser. „Samuti loob see programmis osalevatele Eesti ettevõttele, ülikoolidele ning MTÜ-dele võimaluse saada uusi kogemusi ja kontakte“.

Küberkaitse õppeprogramm on Eesti riigi panus NATO Ukraina usaldusrahastusse, mille liitlasriigid lõid septembri alguses NATO tippkohtumisel Wales’is ja millesse panustavad kõik alliansi liikmed.

Koolitusprogrammi viib läbi Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus tuleva aasta esimeses pooles.

20 PÄEVA ENIMLOETUD