Menu

.      

Valitsus kiitis avaliku alkoholijoomise taaskeelamise heaks

Võrumaa Teataja  Foto: ANDREI JAVNAŠANValitsus kiitis neljapäeval heaks korrakaitseseaduse muutmise eelnõu, mis näeb taas ette üldise keelu tarbida avalikus kohas alkoholi ja toidugruppi mittekuuluvat joovet tekitavat ainet.

Justiitsministeerium algatas korrakaitseseaduse muutmise, et viia avalikku alkoholitarbimist lubav olukord vastavusse ühiskonna ootuste ja inimeste harjumuspärase käitumisega, teatas justiitsministeerium BNS-ile. Vajadust seadusemuudatuse järele kinnitas ka septembris toimunud huvigruppe koondanud ümarlaud, mille eel esitatud muudatusettepanekutes leiti, et 2011. aastal vastu võetud korrakaitseseadusega avalikus kohas alkoholi tarbimise lubamisega soodustab riik alkoholismi ja alkoholi tarbimist noorte hulgas.

„Kuna oli selgelt näha, et seadus ei vastanud ühiskonna ootustele, pidasin oluliseks seadust muuta ehk keelata avalikus kohas alkoholi tarbimine. Samas tõi see teravalt meie silme ette ühiskonna ühe valupunkti ehk alkoholismiprobleemi, millega peame riigis süvendatult edasi tegelema,“ märkis justiitsminister Andres Anvelt.

Lisaks avalikus kohas alkoholi tarbimise keelamisele annab uus korrakaitseseaduse eelnõu omavalitsustele võimaluse tulevikus täpsustada kohad ja üritused, kus alkoholi tarbimine oleks lubatud. Omavalitsused ei saa lubada alkoholi tarbimist lasteasutuste ja mänguväljakute läheduses, terviseasutustes, ühistranspordis ja selle peatustes. Alkohoolseid jooke võib edaspidi tarbida kohas, kus seda müüakse kohapeal tarbimiseks, nagu toitlustus- või majutusettevõttes ning avalikul üritusel või selle piiritletud alal, kus kohalik omavalitsus on lubanud alkohoolse joogi jaemüüki kohapeal tarbimiseks.

„Kuna korrakaitseseaduse kõige olulisem põhimõte on see, et oma tegevusega ei tohi teisi inimesi häirida, siis jääb ka edaspidi kehtima põhimõte, et kohtades, kus alkoholi tarbimine on lubatud, ei tohi sellega teisi häirida,“ lisas Anvelt.

Eelnõu on planeeritud jõustuma üldises korras ehk 10. päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD