Menu

.      

Kaitsevägi sulges Meegomäe linnaku

Foto: Võrumaa TeatajaKaitseväe toetuse väejuhatus andis reedel Meegomäel asuva linnaku taristu üle Riigi Kinnisavara AS-ile.​

"Enamik Meegomäe taristust oli vananenud. Selle asemel, et hakata nõukogude päritolu hooneid renoveerima, oli otstarbekam ja säästlikum ehitada Võru Taara linnakusse kaasaegsed ja tänapäeva vajadusi arvestavad hooned," ütles toetuse väejuhatuse haldusteenistuse ülem major Ilmar Lepik kaitseväe peastaabi teatel.

Ligi 11 hektari suuruse pindalaga Meegomäe kaitseväelinnaku juurde kuulusid hooned staabiruumide, kasarmute ja õppeklassidega, autoremonditöökojad, garaažid, laod, katlamaja ning söökla. Viimastel aastatel remonditi Taara linnakus ka lahingukooli autosid, samuti toodi sealt kooli söök.

Linnakus asus alates 1992. aastast kaitseväe lahingukool, kus korraldati allohvitseride kursuseid ning aastatel 1992-2002 koolitati ajateenijatest allohvitsere ja õpetati välja vabatahtlikke reservohvitsere.

Meegomäe taristu üleandmine Riigi Kinnisvara AS-ile on osa kavast koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsamatesse linnakutesse. Lähiaastatel plaanitakse sulgeda ka amortiseerunud linnakud Tallinnas Rahumäe teel ja Marja tänaval ning neist väljakolivatele üksustele rajatakse uued kasarmud Ämari, Jõhvi ja Miinisadama linnakutesse.

Selle aasta suvel sai lahingukool endale Võrus Kuperjanovi pataljonis Taara linnakus uue kasarmu- ja õppehoone. Lahingukooli uus õppe- ja kasarmuhoone läks maksma viis miljonit eurot

Uues kolmekorruselises hoones on 250 majutuskohta, 13 õppevahenditega varustatud õppeklassi ja töökohad 32 kaitseväelasele. Kuperjanovi jalaväepataljoni territooriumil, kus uus hoone paikneb, on kooli jaoks olemas ka söökla, varustuslaod, sportimisvõimalused, laatsaret ja töökojad tehnika hooldamiseks.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD