Menu

.      

Kaitseväe selgroog muutub tugevamaks

Neljapäeval, 27. juunil kell 13.27 sai nurgakivi lahingukooli uus hoone. Pildil on nurgakivi tsementeerimisega ametis maavanem Andres Kõiv. Vasakul seisab kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe, paremal on kohe valmis lahingukooli ülem major Madis Nõmme ja tagaplaanil paneb kindaid kätte kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus. Foto: ANDREI JAVNAŠANRIIGIKAITSE • Neljapäeva pärastlõunal sai nurgakivi kaitseväe lahingukooli kolmekorruseline hoone, kuhu kolib praegu Meegomäel tegutsev kool sisse umbes aasta pärast.


Nurgakivi panekul rääkinud kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe rõhutas, et lahingukooli võib piltlikult nimetada kaitseväe selgrooks ja samal ajal näitab uue kooli ehitamine, et riigikaitse arengukava 2013–2022 on jõuliselt sisse juhatatud.


Maavanem Andres Kõiv avaldas veendumust, et Võrumaa ja Võru on lahingukoolile ning muidugi ka Kuperjanovi pataljonile, mille territooriumile koolihoone kerkib, parim koht. Selline hakkab välja nägema lahingukool järgmise aasta suvel. Allikas: LAHINGUKOOLAndres Kõivu sõnul nähtub riigi sellisest tegevusest tahe kaitsta nii riiki kui ka igat selle kodanikku. Maavanema sõnul ei tohiks Meegomäel vabanevad ruumid tühjaks jääda ja selles osas on esimesed mõttetalgud juba peetud.


Nurgakivipaneku nurgakiviks võib nimetada kohal olnud kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülemat, koloneli Aarne Ermust, kes oli 1991. aasta lõpus alanud ja 1992. aasta kevadel lõppenud esimeste allohvitseride kusrsuste ülem ning nüüd sai panna nurgakivi uuele koolihoonele oma eelviimasel tegevteenistuse päeval. Alates tänasest Aarne Ermus enam kaitseväe tegevteenistuses ei ole.


Lahingukooli sünnipäevaks loetakse 20. maid 1920 ja taassünnipäevaks 27. detsembrit 1992.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD