Menu

.      

Võru Vesi sai valmis ühisveevärgi 250 linnaelanikule

Pilt on illustratiivne Foto: Võrumaa Teataja

Reedel avab kommunaalveeettevõte Võru Vesi valminud veemajanduse arendamise projekti, mille tulemusena saab ligi veerandtuhat Võru elanikku esmakordselt hakata kasutama ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni teenust.

AS Võru Vesi ettevõtmine läks kokku maksma 4 miljonit eurot, millest 83 protsenti saadi Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) vahendusel Ühtekuuluvusfondist.

"Käesolev projekt on järjekordne positiivne näide Võru linna ja AS Võru Vesi järjepidevast panusest elukeskkonna parandamisel. Linna initsiatiiv veemajandusprojekte ellu viia on silmapaistev. Viimase 9 aasta jooksul tervelt 37 projekti," ütles KIKi nõukogu esimees ja keskkonnaminister Mati Raidma pressiteate .

Projektiga loodi võimalus veesüsteemiga liituda ligi 250 Võru elanikul, kellel siiani veetaristu kasutamise võimalust ei olnud. Juba olemasolevatele ühisveevärgiga liitunutele on nüüdsest tagatud kvaliteetne joogivesi ja reovee keskkonnaohutu kogumine ja juhtimine reoveepuhastisse.

Projekti käigus rekonstrueeriti ligi 6 km amortiseerunud vee- ja kanalisatsioonitorustikke Võru kesklinnas ja Räpina maantee piirkonnas. Südalinna tänavatel vahetati välja üle 30 aasta vanused vee- ja kanalisatsioonitorud ning lahendati samal ajal ära ka piirkonna sadevee juhtimine. Lisaks ehitati välja üle 6 kilomeetri ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni torustikke Taara piirkonna tänavatele ning Võrusoo piirkonda.

Need on piirkonnad, kus veetaristu siiani puudus. Projekti lõppedes on võimalus liituda veevarustusega 97 protsendil ja kanalisatsiooniga 94 protsendil Võru linna elanikel. Lisaks torutöödele sai AS Võru Vesi Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel kanalisatsioonitorustike hooldamiseks endale uue survepesuauto.

AS Võru Vesi on Võrumaal tegutsev regionaalne vee-ettevõte, kes tänaseks on tegev kokku viies kohalikus omavalitsuses.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD