Menu

.      

Võru Vesi kaheldav hinnatõus

ASi Võru Vesi hinnatõus on kaheldav ja põhjendamatu, mistõttu tuleks see ära jätta.

Kõigepealt on näotu hinnatõusu teostamine salaja linnakodanike seljataga. Ses osas on Võru linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimehel Tarmo Piirmannil õigus, kui ta ütleb, et linnapea Anti Allas lubas enne valimisi kodanikega läbi arutada kõik vähegi olulisemad ja suurema mõjuga otsused. Nüüd, kui tõehetk on käes, teeb ta need otsused inimeste eest salajas.

Ühtlasi lubas linnapea valimiskampaania ajal, et linnaettevõtete administreerimise kulu vähendatakse ja ettevõtete nõukogu liikmete tasud kaotatakse. Tarmo Piirmannil on õigus, kui ta ütleb, et kui enne valimisi lubas praegune linnavõim kaotada linna ettevõtete nõukogu liikmete tasud, siis tegelikkuses pole seda toimunud. Linnavõim käitub risti vastupidiselt antud lubadustele, olulisi otsuseid ei avalikustata, ning kui need avalikuks saavad, siis neid ei põhjendata ja linnavalitus pigem põgeneb vähimagi vastutuse eest.

Sotsiaaldemokraatliku linnavõimu poolt on ootamatu kergitada vee hinda korraga 20 protsendi võrra, kuna hinnatõus puudutab eelkõige vähekindlustatud peresid ja puudust kannatavaid inimesi. Hinnatõus tabab kõige valusamalt just vaesuspiiril olevaid leibkondi.

ASi Võru Vesi juht Jüri Miks põhjendab hinnatõusu kulude kasvuga. Tekib küsimus, kas ettevõtte uus juhtkond pole suutnud siis kulusid kontrolli all hoida. Näiteks Põlvas suudetakse paremini majandada – seal on elanikele vee ja kanalisatsiooni hind ligemale kaks korda madalam kui Võrus planeeritav uus hind. Kõigele lisaks saab AS Võru Vesi lähiajal riigilt veemajanduskulude katmiseks toetust ligi 320 000 eurot. Kui ASi Võru Vesi endine juht Sairos Hõrak tagandati ametist liigse priiskamise tõttu, siis nüüd tuleb välja, et uue juhi ametisoleku ajal on priiskamine veelgi kasvanud. Kui uus juht Jüri Miks ei suuda kulusid kontrolli all hoida, siis peaks ta ametist lahkuma. Kui linnavalitsus hinnatõusu ei toeta, siis tuleb see ära jätta. Nii lihtne kõik ongi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD