Menu

.      

Toobali asemel saab riigikokku Anneli Ott

Foto: Võrumaa Teataja

Kolmapäeval oma tagasiastumisest teatanud Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali asemel saab riigikokku Anneli Ott.

"Toobali asemel peaks asendusliikmena parlamenti tulema Anneli Ott," ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressesindaja Jaan Männik kolmapäeval BNS-ile.

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Riigikogu liikme Priit Toobali tagasiastumisega asub alates 19. novembrist riigikogu liikmeks asendusliige Anneli Ott, teatas kolmapäeva õhtul ka riigikogu pressiesindaja.

Ott kandideeris kevadistel riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas Võru-, Valga- ja Põlvamaad hõlmavas valimisringkonnas number 11 ja kogus seal 1119 häält, millest valdava osa tuli Võrumaalt.

Ott on praegu Võru linnavolikogu esimees, lühikest aega aastatel 2009-2010 oli ka Võru linnapea.

Abiellumise järel Anneli Viitkini nime kandnud  aga mõne aasta eest oma neiupõlvenime tagasi võtnud poliitik on kohalikel valimistel edukalt kandideerinud ka Rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatide nimekirjas, 2011. aastal liitus ta Keskerakonnaga.

Ott on tugeva poliitdünastia liige. Kuni hukkumiseni parvlaeval Estonia aastal 1994 oli Anneli Oti isa Jaak Ott Võru linnapea. Anneli onu Jüri Ott aga pidas pikka aega Tallinna kesklinna linnaosa vanema ametit, kirjutas Lõunaleht.

Ott on sündinud 1976. aastal ja tal on kõrgharidus.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD