Menu

.      

Mitmed Keskerakonna osakonnad näevad presidendikandidaadina Ernitsat

Peeter Ernits FOTO: Peeter Ernits FACEBOOKLõppeval nädalal toimunud Keskerakonna osakondade koosolekutel arutati aktiivselt muuhulgas ka presidendivalimiste üle ning mitmes Tartumaa osakonnas ja Võru linna osakonnas otsustati toetada presidendikandidaadina Peeter Ernitsat.

Ernitsat toetavad Tartumaalt Keskerakonna Elva, Rõngu, Alatskivi ja Vara osakond ning Võrumaalt Võru linna osakond. Samas avaldavad Tartumaa ja Võru keskerakondlased lootust, et presidendiks otsustab kandideerida ka erakonna esimees Edgar Savisaar, teatas Keskerakond BNS-ile. 

Presidendivalimised toimuvad augustis. Nagu varasematelgi kordadel, on ette nähtud kõigepealt presidendi valimine Riigikogus ja selle ebaõnnestumise korral valijameeste kogus.

Märtsis tõdes poliitikavaatleja Tõnis Leht, et kuna erakondadel on kandidaatide esitamiseks veel viis kuud, ei kiirustata kandidaatide esitamisega. Samas ei ole tõenäoline, et ükski kandidaat koguks riigikogus vajalikud 68 häält, kuna koalitsioonil on vaid 59 häält ning ühelgi seni avalikkuses mainitud võimalikul kandidaadil ei ole ühtaegu koalitsiooni ja ka mõne opositsioonierakonna toetust. Seega läheb valimine tõenäoliselt edasi valijameeste kogusse, nagu enamikul senistel presidendivalimistel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD