Menu

.      

Rõivas ootab Rataselt avaldust Keskerakonna kursimuutuse kohta

FOTOL: Jüri Ratas ja Kadri Simson FOTO: Gregor Saluveer

Reformierakonna esimees, ametist lahkub peaminister Taavi Rõivas sõnas, et ootab Keskerakonna esimehelt Jüri Rataselt selget deklaratsiooni Keskerakonna välispoliitilise kursimuutuse ning Ühtse Venemaaga sõlmitud koostööprotokolli kohta.

Rõivas nimetas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil oluliseks Eesti senise välis- ja julgeolekupoliitilise kursi hoidmist. "Oleks väga ebaootuspärane, kui moodustatav võimuliit tahaks seda kurssi muuta," sõnas Rõivas ja avaldas heameelt, et senist kurssi on kavas hoida.

Rõivas märkis samas, et meedias, sealhulgas ka välismeedias on aastate jooksul tekkinud Keskerakonnale "väga kindel imago". Rõivas täpsustas, et see ei ole seotud Jüri Ratase või Kadri Simsoni väljaütlemistega.

Reformierakonna esimehe sõnul on näiteks Yana Toomi ja Mihhail Stalnuhhini sõnavõtud, aga ka näiteks Edgar Savisaare seosed Moskvaga põhjustanud "üsna õõvastavaid pealkirju". Rõivase sõnul on nende kohta tulnud väga palju selgitusi anda. Rõivase sõnul pidi ta näiteks praeguse valitsusevahetusega seoses rahvusvahelise pressile selgitusi andma ning selgitama, et Jüri Ratas ei ole kremlimeelne. Peaminister tõdes, et juba tekkinud kuvand ei kao üleöö.

Rõivase hinnangul oleks seetõttu vajalik, et Keskerakonna juht esineks deklaratsiooni või avaldusega, milles viimane kinnitaks partei välis- ja julgeolekupoliitilise kursi muutust.

20 PÄEVA ENIMLOETUD