Menu

.      

Jahimehed: keskkonnaministeerium rikub seadust

Pilt on illustratiivne Foto: InternetKeskkonnaministeeriumi ja riigiametnike omavoli piirab teadlikult ja tahtlikult jahinduse kättesaadavust laiale elanikkonna ringile, leiavad jahimehed õiguskantslerile, riigikontrollile ja riigikogu saadikutele saadetud pöördumises.

Jahimeeste mõttekoja hinnangul on keskkonnaministeerium loobunud ja ignoreerib kehtiva jahiseadusega ettenähtud kohustuste täitmist.

Keskkonnaministeerium likvideerisjahimeeste teatel 2009. aastal jahimaa korralduse osakonna ning tekkinud on olukord, kus jahimaad on korraldamata. 64 jahipiirkonnas on jahitegevus pöördumise autorite kinnitusel sisuliselt peatunud ja jahimaa korralduskavad puuduvad.

Samuti pole mitme aasta jooksul suudetud jahimeeste teatel kokku panna Eesti maaelu käsitleva, enamusele vastuvõetava regulatsiooniga jahiseaduse eelnõud.

Jahimehi häirib ka olukord, kus riigile kuuluva jahimaa haldaja RMK korraldab jahipidamise õiguse müügi oksjoneid, milleks tal puudub õigus.

Jahmineeste kinnitusel lasub vastavalt kehtivale seadusele riigile jäetava jahipiirkonna kasutajal kohustus võimaldada mitteärilistel eesmärkidel jahipidamist jahimeestele, kellel ei ole jahipiirkonna kasutamise õigust.

Tegelikkuses pole jahimeeste mõttekoja kinnitusel teada juhtumeid, kus RMK pakuks mitteärilistel eesmärkidel jahipidamise võimalust jahimaata jahimeestele. Selle asemel korraldab RMK jahipidamise õiguse müügi oksjoneid peremehetule varale.

Kolmapäeval jõuab riigikokku teisele lugemisele nii huvigruppide seas kui ka parlamendis palju vaidlusi tekitanud uus jahiseaduse eelnõu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD