Menu

.      

Võru riigigümnaasiumi direktoriks saab Karmo Kurvits

Võru linnavalitsuse korraldatud konkursi riigigümnaasiumi direktori ametikoha täitmiseks võitis Jõgevamaalt Laiuselt pärit Karmo Kurvits, kes pälvis üheksaliikmelise komisjoni üksmeelse toetuse.

Tartus sündinud ja sealses ülikoolis majandusteaduse magistrikraadi omandanud 28-aastane Kurvits soovib saada asutatava Võru riigigümnaasiumi direktoriks, et olla kooli looja, vastutaja, eeskuju ja arendaja. „Võru riigigümnaasium võiks olla haridustempel, kuhu tullakse, mida usaldatakse ja armastatakse,“ ütles ta.

Kurvitsa sõnul ei saa Võru riigigümnaasium olema lihtsalt uus koolimaja linna vanimas muinsuskaitselises hoones, vaid loov ja ainuomase õhustikuga keskkond, kus väärtustatakse koolipere iga liiget ja tema individuaalset arengut, motiveeritud õppimist ja õpetamist ning traditsioone, ettevõtlikkust ja uuendusmeelsust. Ühtlasi väärtustab ta tihedat koostööd ja pühendumist ning kõigi - õpilaste, vanemate, vilistlaste, hoolekogu, koostööpartnerite ja kogukonna arvamusega arvestamist.

Oma noorusest hoolimata kogenud, aastaid Tartu kunstigümnaasiumis ja Tartu täiskasvanute gümnaasiumis õpetajaametit pidanud ning mitmete haridustööalaste preemiatega pärjatud Kurvits töötab praegu Miina Härma gümnaasiumis õppejuhina, Võru riigigümnaasiumiga seotud ülesandeid asub ta täitma esimesel võimalusel.

Riigigümnaasiumi õpilaste arvuks on planeeritud 360, õppetöö Seminari tänav 1 renoveeritavas uues hoones algab tuleva aasta 1. septembril.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD