Menu

.      

Võrus uksed sulgenud City Alko avas sama meeskonnaga Super Alko kaupluse Läti poolel Murati piiripunktis

Fotod: ALEKSANDER PLADO

Riigi suurimate alkoholi jae- ja hulgimüügile keskendunud kauplusekettidega Super Alko ja City Alko majandava osaühingu Aldar Eesti üks kahest omanikust Elmo Ehrlich ostis poole veel ühest alkoholimüügiketist, Alko1000-st, kirjutab Virumaa Teataja.

Rahva seas populaarne piirikaubanduse poekett Alko1000 jääb Ehrlichi sõnul küll näiteks tema Super Alkole mastaapidelt oluliselt alla, kuid oli siiski piisavalt huvipakkuv, et selles osalus omandada. Ettevõtja kinnitas, et oli osaluse soetamisest Alko1000-s huvitatud eraisikuna.

Ostutehing sõlmiti aasta lõpus ja selle käigus omandas rakverlane 50 protsenti seni osaühingule ET Invest kuulunud kaupluseketist. Tehingu hinda ei soostunud Ehrlich nimetama.

Alko1000 kauplused asuvad Lätis Eesti piiri lähistel Valkas, Apes ja Ainažis ning Leedu piiri lähedal Brunavas. Toidu ja esmatarbekaupade, aga samuti alkoholimüügiga tegelevad kauplused A1000 Market asuvad Tartus, Võrus ja Valgas.

Ehrlich ütles Virumaa Teatajale, et ei oska kommenteerida kõikide Läti-Eesti piiril tegutsevate alkoholipoodide käike või populaarsust.

"Minule teadaolevalt on Super Alko kaubamärgi all tegutsev SIA Aldar Latvia hetkel kõige suurema käibega Lätis tegutsev piiripoodide kett," märkis ta Virumaa Teatajale.

Küsimusele, kas ja kuivõrd kajastub Alko1000 võidukäik Super Alko ja City Alko kaupluste käibenumbrites, vastas Ehrlich, et kindlasti on piirikaubandusel negatiivne mõju Eestis asuvatele alkoholikauplustele – eelkõige Lõuna-Eestis asuvatele.

"2017. aasta lõpul sulgesime City Alko kaupluse Võrus, kuid avasime samal ajal sama meeskonnaga Super Alko kaupluse Läti poolel Murati piiripunktis," märkis Elmo Ehrlich. "Tervikuna oli aga Eestis tegutsevate Super Alko ja City Alko kaupluste käive suurem kui eelneval aastal."

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD