Menu

.      

VOLi üldkoosoleku peateemaks oli gümnaasiumite tulevik

Koosoleku algus sujus ladusalt – üksmeelselt hääletati mitmete päevakorra punktide poolt.  Foto: MAARJA ROONGÜMNAASIUMIREFORM • Võrumaa Omavalitsuste Liidu (VOL) üldkoosolekul jäid kõlama haridusega seonduvad teemad – õpetajate streik ja maakonna gümnaasiumivõrgu korrastamine. Keskhariduse tulevikustrateegiaid tulid omavalitsuste juhtidega arutama teiste seas haridusministeeriumi asekanstler, Eesti Maaomavalitsuste Liidu (EMOL) tegevdirektor ja maavalitsuse esindajad.


Reedel kell 10 Võru vallavolikogu saalis alanud üldkoosolek algas rutiinselt – üksmeelselt ja küsimusteta kinnitati eelmise aasta eelarve täitmise aruanne, muudatused komisjonide koosseisus ning 2012. aasta tegevuskava ja eelarve. Võimalikust 43 esindajast oli koosoleku alguseks kohal 23 ehk napp kvoorum.

Maagümnaasiumite tulevik veel otsustamata


Arutelu aga elavnes, kui asuti valmistuma kohtumiseks ministeeriumi esindajatega. Vallavanemaid tegi murelikuks asjaolu, et õpetaja streik sunnib omavalitsusi koolitöö korraldamise kulud katma, kuigi tegelikkuses on õpetajate meelepaha suunatud riigile, kes nende tööd piisavalt ei väärtusta. Kohalolnute arvates on omavalitsused saanud asjatult pahameele osaliseks, sest kuigi nemad on õpetajate tööandjateks, lähtub üldhariduskoolides palk siiski riigi eraldatud rahast.

(Loe edasi ajalehest.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD