Menu

.      

Lõuna-Eesti omavalitsused uurivad Vene ja Ukraina rongide tasuvust

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Tartumaa Omavalitsuste Liit soovib leida koostöövõimalusi teiste Lõuna-Eesti omavalitsustega, et korraldada uuring, millega selgitatakse välja nii Tallinna-Kiievi kui ka Tartu-Peterburi ja Tartu-Moskva liinide avamiseks reisijate arvu potentsiaal.

Tartu abilinnapea Reno Laidre ütles BNS-ile, et Tartu Omavalitsuste Liidu ja Lõuna-Eesti omavalitsuste vaheline dialoog pole veel avatud, kuid peagi on kavas uuringu korraldamiseks omavahelist koostööd alustada.

Tartumaa Omavalitsuste Liidu arendusnõuniku Sven Tobrelutsu sõnul on uuring hetkel ettevalmistusfaasis. Lähinädalatel plaanib liit kohtuda Valga-, Võru- ja Põlvamaa omavalitsuste liitude esindajatega, et täpsem metoodika paika panna ning seejärel võimalikult kiiresti uuringut alustada. Uurida kavatsetakse reisijate arvu potentsiaali nii Riia kui ka Pihkva suunal.

Eesti Raudtee arendusjuht Arthur Raichmann ütles eelmisel nädalal BNS-ile, et Tartut ja Valgat läbima hakkav Tallinna-Kiievi liin võidakse avada selle aasta augustis ning lisas, et samuti kaalutakse reisijate huvi olemasolul Tartu-Peterburi ja Tartu-Moskva liinide avamist.

Eesti Raudtee peab Lätiga Tallinna-Kiievi liini tingimuste täpsustamiseks läbirääkimisi, lõunanaabrite kulude vähendamiseks on võimalik kompensatsioonimehhanismi loomine.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD