Menu

.      

Riiklikud abimeetmed ettevõtjale – piisavad või mitte?

  • Kirjutas Sten Sang

OÜ-le Tianne kuuluv pood Lastekas on Jüri Ärimajas praegu uksed sulgenud ja müük on kolinud veebi. Foto: AIGAR NAGEL

Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA) pöördus sel nädalal valitsuse kriisikomisjoni poole, et esile tuua KredExi eriolukorra laenumeetme nõrgad kohad. Toimetus uurib, kuidas suhtuvad abimeetmesse Võru ettevõtjad.

Palju kitsaskohti

Väikeettevõtjate esindusorganisatsioon leiab, et KredExi erakorralised tugimeetmed narritavad väikeettevõtjat. EVEA näeb, et möödunud reedel avaldatud KredExi erakorraliste tugimeetmete tingimused ei täida oma eesmärki. Enamik väikeettevõtjaid kas ei kvalifitseeru neile või toovad tingimused endaga kaasa ületamatud kulud ja põhjendamatud riskid. Ühenduse sõnul vajavad väikeettevõtjad kriisiga hakkamasaamisel ennekõike lõdvendatud tingimustel mikrokrediiti ja tagastamatut abi püsikulude katteks.

Pisemast pisem

OÜ Erela rõivapoe juht Ere Laidver täpsustab, et juhib väikeettevõttest veel pisemat ehk mikroettevõtet, kus on peale tema tööl vaid üks inimene.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD