Menu

.      

Kuuse-kooreüraski sanitaarraie tekitab vastakaid seisukohti

  • Kirjutas Sten Sang

Püsimetsaühistu nõukogu liige Mati Sepp on väga mures RMK tehtavate kuuse-kooreüraski raiete pärast. FOTO: Aigar Nagel

Püsimetsaühistu nõukogu liige Mati Sepp on väga mures riigimetsa majandamise keskuse (RMK) tehtavate kuuse-kooreüraski raiete pärast. Sepa hinnangul on raie korraldatud linnurahu ajal ning enamikul Tartus vaadeldud sanitaarraie lankidel puudus metsakaitseekspertiis, mis lubaks linnurahu ajal raiet teha.

Ajaga vaid hullemaks

Mati Sepp on läbi aastate teinud metsaretki, et paremini mõista RMK ja erasektori metsamajandamist. Kolmapäeval vaatles ta Võru maakonda eesmärgiga uurida RMK metsade kuuse-kooreüraski raiet. Vaatluse käigus kontrollis Sepp üle 21 RMK kaardile märgitud kollet.

„Metsaretke tehes on mul alati südames soe tunne ja ootus, et uus matk on teistest erinev ja nähtav ei pane mind muretsema. Paraku näen, et uus retk polnud teistest käikudest erinev. Probleeme leidus oodatust kordades rohkem,” nendib Mati Sepp. Tema kolmapäevane vaatlus algas Vastseliina läheduses RMK metsast, mille piirkonnas oli märgitud ulatusliku kahjustuskolde likvideerimine 18.–24. maini.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD