Menu

.      

Linn ja vallad sel aastal jaanimöllu ei korralda

  • Kirjutas Sten Sang

Võru linn ja vallad sel aastal jaanikuid ei korralda ning ühiselt pannakse südamele väiksemates seltskondades aasta pikima päeva pidamise soovitus. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett annab teada, et sel aastal Tamula rannas linna jaanikut ei toimu. Sama meelt on ka Võru vallad, nende seas annab erandina tooni Setomaa vald, kes hellitab lootust pidada 6. juulil vana kalendri järgset jaanipidu.

Tillukesed pundid

„Linnavalitsusel on väga kahju, et aastatega ilusaks traditsiooniks kujunenud pidu sel aastal korraldada ei saa. Arvestades valitsuse poolt avalikele üritustele kehtestatud piiranguid ei tohiks kohalikud omavalitsused kuskil ise jaanipidusid korraldada ega kutsuda üles teisi neid suurejooneliselt korraldama,” märgib Marianne Mett. Ta lisab, et pigem soovitaks tänavu tähistada jaanipäeva pereringis või muudes väiksemates kooslustes nagu naabruskond või küla.

Võru vallavanem Kalmer Puusepp kinnitab, et Võru vallas sellel aastal avalikke jaanipäevaüritusi ei korraldata. Ta lisab, et vallakodanikelt pole pöördumisi laekunud seoses jaanipeo-ootusega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD