Menu

.      

Töötasu kollektiivlepingu lõppemine ei kahandanud siinsete meedikute palka

  • Kirjutas Sten Sang

Lõuna-Eesti haigla infektsioonikontrolli õde ja Eesti Õdede Liidu usaldusisik Alice Venski (paremal) ning haigla õendusjuht Jana Trolla mõistavad viirusajast tekkinud raskusi ja püüavad leida parimaid lahendusi nende leevendamiseks. Foto: AIGAR NAGEL

Eesti Õdede Liit on viimasel ajal teinud tugevaid jõupingutusi, et seista õendustöötajate ning kutsega hooldustöötajate töötingimuste ja -tasu eest. Nimelt näeb liit, et pidev ülekoormus ning alatasustatus viib peagi meditsiinisisüsteemi krahhini. Leht uurib, kuidas on seis Lõuna-Eesti haigla õendustöötajate ning kutsega hooldustöötajate töötingimuste ja palgaga.

Ületundide tekkepõhjused kaardistatud

Lõuna-Eesti haigla õendusjuht Jana Trolla ning Eesti Õdede Liidu usaldusisik ja infektsioonikontrolli õde Alice Venski edastavad lehele, et haiglas on praegu palgal 180 õendustöötajat ja ligi 100 hooldustöötajat, kellest hooldaja kutsega on umbes 70 protsenti. Haiglas töötab 136 Eesti Õdede Liidu liiget.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD