Menu

.      

Tamula järves õitseb sinivetikas, suvitajaid nörritab kehv teavitustöö

  • Kirjutas Kadi Annom

Möödunud nädala lõpust pärsib Tamula järve vees rannamõnude nautimist sinivetikate vohamine. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud nädala lõpus avastas tähelepanelik rannaskäija, et ühe populaarseima Võrumaa ranna, Tamula ranna vetelpäästetorni juures lehvib punane lipp. Õhu- ning veetemperatuurid lubaksid lahkel loal igaühel end vette kasta, kuid keelava märguande põhjus peitus hoopis muus, temperatuurikõikumised on vaba voli andnud sinivetika levikule. Möödunud nädala reedel oli neid, kes punast keelavat lippu kohe märkasid, kuid oli ka neid, kes pahaaimamatult vette end kastma läksid ning hiljem pahameelt avaldasid, juskui poleks suure rannaala peale üks keelav punane lipp piisav, et suvitajaid ohust teavitada.

Ajakohane rannainfo

Üks rannakülastaja toob näiteks, et punasest lipust ning A4-formaadis väikeses kirjas trükitud sildist rannavalve hoone juures ei ole piisavalt kasu selleks, et rannasviibijaid ohust teavitada. Ta toob ka esile, et punast lippu varjavad ühelt poolt Rannabangalo varikatused ning teisest küljest rannavalvehoone ise.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD