Menu

.      

25. septembril on Rõuge kiriku suur kuldne päev

  • Kirjutas Kalev Annom

Rõuge kiriku muna hoiavad süles Majakrati juhatuse liige Mikk Mustmaa ja Põlvast pärit skulptor-keevitaja Karin Kivisild OÜst Kaprism. Kera keevisõmblused vajavad veel peentöötlust. Selleks lastakse vajaduse korral kerasse vesi, mille surve vähendab ebatasasusi, et kera oleks ikka võimalikult täiuslik. Viimaseks tööks on kuldse pulbervärviga värvimine. Fotod: KALEV ANNOM

EELK Rõuge Maarja koguduse kiriku juures on pikemat aega askeldanud ehitajad eesotsas Mikk Mustmaaga osaühingust Majakratt.

Praegu on käsil väga märgilised tööd. Tartu Pallases valmistab Karin Kivisild Rõuge kiriku torni tippu kukke ja muna, mis paigutatakse pidulikult oma kohale järgmise nädala lõpus.

Tehti erinevaid töid kuni torni tipuni välja

Kui torm 2020. aasta veebruaris Rõuge kiriku tornipleki lahti rebis, selgus, et tegelikult oleks tarvis uuendada tervet torni, selle tipus olevat muna ja asendada rist kukega nagu kohane Liivimaal.

Vana ja uus kukk.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD