Menu

.      

VIDEO Kummivilistamine Nursis ja Käätso sirgel

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Rehvi vilistamist, driftingut saab nimetada ka triivimiseks, millest on saanud lausa spordiala.  Foto: VT LUGEJA

Lähipäevil on toimetust informeeritud, et lisaks Käätso kummivilistamisele on musti rehvijälgi näha ka Nursis laial ristmikul, kus ühele poole läheb tee Rõugesse ja teine suund on Sõmerpalu. Seal on asfalt üpris mustaks sõidetud. Veel teatati, et driftida armastatkse ka Krabi lähistel.  Lisaks sai toimetus ka ühe video. Suur tänu!

Drifting pärineb Jaapani mägiteedelt, kus hulljulged amatöörid sõitsid külg ees öistel karmidel sõitudel, millele oli eelnenud aastaid harjutamist.

Mägiteedelt jõudis drifting maanteele ning mõni aeg tagasi sai see ametlikuks spordialaks. Maailma kõige enam hinnatud driftingu professionaalide klassi D1GP võistlus peeti esimest korda 2001. aastal Jaapani maanteedel.

Võrumaal on driftivõistlusi peetud Määsis (Luhamaal). Lähimal ajal on tulemas driftivõistlus järgmise nädala lõpus Lääne-Virumaal.

Driftijate tegevusest on umbes 1500 meetri pikkusel ja hiljuti korraliku asfadi saanud Käätso sirgel maha jäänud tugevad rehvi jäljed.

Asjatundja hinnangul on tegu päris hästi driftimist osanud sõitjatega. Driftimise hindamisel on oluline, kui pikalt suudab oma auto triivimises hoida. 

VIDEO: Võru Nightride

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD