Riia toidumessi märksõna on „mahe”

Taarapõllu talu tootmisjuht Silvi Langus (pildil vasakul) neljapäeval Riia toidumessil tutvustamas talu marjakrõpse ja jahusid.  Foto: INNO TÄHISMAASUURKAUBANDUSLIK NÄITUSLAAT • Täna lõppeva, arvult 17. Riia rahvusvahelise toidumessi „Riga Food 2012” suurim tähelepanu keskendub mahetoodetele. Sel aastal oli messi peasaalis väljas eraldi Läti ökotoodete paviljon ja mahetooted võistlevad eraldi konkursil. Messi käigus toimusid mitmed mahetootmise ja tervisliku toitumise alased seminarid.


Kõrgendatud tähelepanu naudib Riias teiste seas Võrumaa mahetootja Taarapõllu talu, mille stendi ümber käis messi teisel päeval, neljapäeval vahetpidamata vilgas sagimine. Messikülastajad uudis-
tasid põhiliselt Taarapõllu unikaalseid marjakrõpse, ent tunti huvi ka mahlade, mooside ja marjajahude vastu.Läti ökotoodete paviljon Riia toidumessil. Foto: INNO TÄHISMAA


Suurt huvi kinnitas neljapäeval Taarapõllu talu tootmisjuht Silvi Langus. „Laima tundis huvi meie jahude vastu,” ütles Langus, viidates Läti suurima kommitootja huvile. Populaarsemad jahud on astelpajumarjadest, jõhvikatest ja mustsõstardest. Niisamuti tunnevad talu toodete vastu huvi pagaritöökojad. Näiteks Taarapõllu talu kukeseenejahu on Eesti kokkade hulgas väga hinnatud.
Silvi Langus ütles, et Lätis on huvi mahetoodangu vastu kasvamas, aga seda ei saa veel võrrelda olukorraga Soomes või Eestis, kus mahetooteid lausa rabatakse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD