Menu

.      

Valga sünnitusosakond suletakse pärast jaanipäeva

  • Kirjutas Kalev Annom
Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku juhataja professor  Helle Karro näitab 2018. aasta sündide tabelit. Ööpäevas sünnib naistekliinikus 7-8 last. FOTO: Võrumaa Teataja
REFORM > Valga haigla nõukogu otsustas enamushäältega sulgeda haigla sünnitusosakonna alates 1. juulist. Tavaliselt ongi juulis Valgas sünnitusosakond olnud suletud seoses puhkustega ja sünnitamas on tulnud käia mujal.
 
Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige, Valga haigla nõukogu esimees Mart Einasto rääkis koosolekule järgnenud ja  väga emotsionaalseks kiskunud pressikonverentsil, et arutelu venis plaanitust pikemaks ja kuulati ära ka haigekassa juhatuse liige Maivi Parv, kes andis ülevaate võimalustest.
Pressikonverentsi ruum naistekliiniku kolmandal korrusel oli teisipäeva pärastlõunal täis kaameraid, diktofone ja ajakirjanikke. Hetkel esineb haigekassa juhatuse liige Maivi Parv (paremal). FOTO: Võrumaa Teataja
 
Emotsioone tekitas presiikonverentsil sõna võtnud valgalasest ettevõtja ja kohaliku sünnitusosakonna suhemise vastu võitleva grupi algataja ja aktivist Tanel Valk, kes mainis, et Tartus sünnitatakse ka koridoris…!? Mille peale vastati, et see sai juhtuda ainult kauges minevikus Toomemäel asudes. Valga ja Põlva haiglatesse jääb alles nii raseduseelne, -aegne kui ka sünnitusjärgne naiste jälgimine.
 
Valga haiglas oli mullu 147 sünnitust ehk üks sünnitus 2,5 päeva kohta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD