Menu

.      

Lumi ja libedus on Eestis kaasa toonud üle 120 liiklusõnnetuse

Pilt on illustratiivne FOTO: VTReedene lumi ja libedus oli õhtuks üle Eesti kaasa toonud rohkem kui 120 liiklusõnnetust.

Reedel kella 17 seisuga on politseile teatatud rohkem kui 120 liiklusõnnetusest, neist 50 on juhtunud Tallinnas ja Harjumaal, teatas BNS-ile politsei- ja piirivalveamet. Suurem osa avariidest on põhjustanud teelt väljasõit, mida soodustas libe tee. Palju on olnud ka kokkupõrkeid. Vähemalt viis inimest on õnnetuste tagajärjel ka viga saanud, nende hulgas ka kaks jalakäijat.

Üks raskemaid õnnetusi juhtus hommikul kella 10 ajal Tallinna ringteel, Jüri juures, kus põrkasid kokku kaks raskeveokit. Avarii tagajärjel said mõlemad veokijuhid viga ning kiirabi viis nad haiglasse. Esialgsetel andmetel kaotas üks veokijuhtidest sõiduki üle kontrolli ning kaldus seetõttu vastassuunda, kus ta põrkas kokku vastu tulnud teise veokiga.

Kella 11.30 paiku juhtus Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel 163. kilomeetril liiklusõnnetus üheksa sõidukiga. Õnneks ükski inimene viga ei saanud. Esialgsetel andmetel ei saanud üks sõidukitest libedal teel sõitmisega hakkama ja hakkas ootamatult pidurdama. Sellele ei jõudnud aga reageerida tagant tulnud veokijuht ning sõitis omakorda otsa eesolnud autole.

Politsei tuletab inimestele meelde, et talvised ilmaolud nõuavad liiklemisel erilist hoolikust. Korravalvurid soovitavad sihtkohta jõudmiseks varuda aega ning valida ohutu sõidukiirus, hoida pikivahet ning vältida järske manöövreid ja äkilist pidurdamist. Ka soovitab politsei vaadata üle auto tehniline valmisolek talvistes oludes hakkama saamiseks. Neil, kelle sõidukil puuduvad talverehvid, ei tasuks üldse sõitu ette võtta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD