Menu

.      

Talv tuli jälle ootamatult

Nagu ikka, tuli talv jälle ootamatult. Eile valitses üle maakonna teedel täielik kaos, kus isegi uute naelrehvidega autod kraavi sõitsid. Palju oli kukkumisi ja luumurde. Suverehvidega autod ei pääsenud üldse liikuma.


Kui tavaliselt algab talv suure lumega, siis eile põhjustas peavalu libedus. Nii hullu olukorda, kus külma õhuga sajab otse külmale maale vihma, ei tule just kuigi tihti ette. Eile niisugune olukord just oli. Bussid libeduse tõttu ei sõitnud, inimesed ei pääsenud korralikult tööle ja lapsed kooli. Bussipargi juures olid bussijuhid viha täis, sest maanteed olid hommikul soolatamata, kuigi juba varasemal õhtul oli ilmateenistus libeduse eest hoiatanud.


Võrumaa suuremate põhiteede hooldamisega tegeleva ASi Eesti Teed Kagu piirkonna juhataja Raul Olesk ütles, et maakonna 1250 kilomeetrit hooldatavaid riigimaanteid muutus korraga libedaks, nii et isegi kui kogu tehnika kella 5 ajal välja läks, polnud võimalik kiiresti libedusele piiri panna. Tema väitel ei suuda keegi ilma täpselt ette ennustada ja nii hullu olukorda ei suutnud kahjuks keegi ette näha.


Libeduse tõrjumisel olid eile väljas kõik hooldusmasinad ja sahaga käidi üles isegi kruusateed, et libedust vähemaks võtta. Ometi jäi sellest eile hommikul väheks, sest bussid ei pääsenud õieti liikuma.


Lähipäevadeks on oodata hullu ilma jätkumist, sest lisaks jäitele hakkab sadama lund, mis teed veel libedamaks muudab. Ilma paranemist pole oodata enne järgmise nädala lõppu, nii et praegu on viimane aeg autodel rehvid vahetada. Politsei hoiatas juba eile halvenevate teeolude eest ja soovitas kõigil, kes ei ole veel jõudnud oma sõiduki rehve vahetada, liiklemist vältida ning olla äärmiselt ettevaatlik – valida tee- ja ilmaolule vastav sõidukiirus ning hoida pikivahet.


Halvenenud teeolude kõrval pakub tavalisest varasem talve algus võimalust hakata lund tootma ja talvemõnusid nautida. Järgmise nädala lõpus kogunevad Antslasse üle Eesti jõuluvanad, kes peavad siin oma iga-aastast kokkutulekut.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD