Menu

.      

Swedbank asendab maapiirkondades pangabussid poodidega

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Swedbanki klienditeenuste divisjoni direktori Ulla Ilissoni sõnul lõpetab Swedbank peagi pangabussi teenuse pakkumise ning selle asemel saab maapoodides sularaha välja võtta, mis suurendab maapiirkondades sularaha kättesaadavust.

"Tõepoolest, uus lahendus, mida oleme viimastel kuudel juba viies kohas pilootprojektina katsetanud, viitab, et kauplustele see sobib ning kliendid on rõõmsad," ütles Ilisson intervjuus Postimehele. Ta lisas, et panga huvi on hoida klienti enda juures.

„Kõiki miinuseid ja plusse kokku lüües leidsime, et kümme aastat tagasi innovatsioonina Eesti teedele toodud pangabuss ei vasta enam inimeste ootustele - bussi külastused on liiga harvad, et igapäevast sularahavajadust katta. Seepärast otsustasime pakkuda iga pangabussi senise peatuse klientidele lahendust, mis on püsivam, sobilikum ning  teenustasuta,“ märkis Ilisson pressiteates, ja lisas, et  üheski kohas ei toimu muutused enne, kui asendusteenus on paigas.  

Ilisson selgitas, et valdav enamus inimestest teeb kõik oma pangatehingud telefoni, interneti ja pangakaardi vahendusel, ent paljud vajavad sealjuures siiski nõu ja abi. "Selleks loome järk-järgult vajaduspõhise nõustajate võrgu. Nõustaja ülesanne on aidata inimestel sõlmida interneti- ja telefonipanga leping ja abistada neid kohe või edaspidi elektrooniliste kanalite kasutamisel. Nõustajateenuse vajalikkuse üle otsustame üheskoos omavalitsusega ja see saab enamasti olema kättesaadav sama sagedusega, nagu seni külastas antud asulat pangabuss."

Ilisson rääkis, et praegu on Swedbank´il kaks pangabussi ja 50 peatust, millest kahekümnes on olemas ka statsionaarne sularahaautomaat. Üleminek uuele lahendusele toimub järk-järgult – alates 1. novembrist asub Swedbank pangateenuseid uuel moel pakkuma 32 kohas üle Eestimaa. "Lepime omavalitsustega kokku, kuidas meie teenust elanikele edaspidi kõige parem osutada oleks ja teavitame kohalikku rahvast uuendustest aegsasti. Ülejäänud 17 kohta, saavad uued, mugavamad ja püsivamad lahendused jaanuaris," ütles Ilisson.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD