Menu

.      

Eesti Energia alustab avatud turu elektrimüüki 26. septembril

Eesti Energia alustab avatud turu elektrilepingute sõlmimist 26. septembrist, mil avalikustatakse uued elektripaketid.

Ettevõtte müügi ja teeninduse direktor Sten Argos soovitab klientidel sõlmida elektrileping juba oktoobris, sest novembrikuu lõpus ja detsembris võib müüjate juures pikki järjekordi esineda, vahendas Eesti Energia.

Argos usub, et pool kõigist elektrilepingutest sõlmitakse just internetis, kuna eestimaalased on harjunud e-asjaajamisega. Eesti Energia tõstnud on enda kinnitusel sellega seoses tõstnud ka oma e-teeninduse koormustaluvust. Kui varasemalt sai e-teenindust üheaegselt kasutada ligi 1000 klienti, siis septembrist on ettevõte valmis oma e-teeninduses üheaegselt teenindama ligi 1800 klienti.

Lisaks e-teenindusele saab lepinguid sõlmida ka klienditelefonil, Eesti Energia büroodes ning Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Klientidel, kes soovivad 1. jaanuarist 2013 elektrit osta elektrimüüjalt, tuleb leping sõlmida hiljemalt 10. detsembril 2012. Kliendid, kes sõlmivad lepingu 11. detsembril või pärast seda, tarbivad jaanuaris elektri üldteenust ning saavad enda valitud müüjalt elektrit osta 1. veebruarist 2013.  

Eesti Energia prognoosib, et tänavu ning 2013. aasta jooksul sõlmib elektrilepingu ligikaudu kolmandik 650 000 elektrikliendist, kel on võimalik müüjat valida. Suuremat aktiivsust oodatakse suure elektritarbega klientide hulgas, kes kasutavad elektrit ka näiteks kütmisel.

Eesti Energia müügi ja teeninduse direktor Sten Argos ütles neljapäevasel pressikonverentsil, et energiafirma soovib tuleval aastal elektrituru avanedes hoida oma turuosa Baltikumis kahel kolmandikul. Ta selgitas, et on loomulik kui seoses elektrituru avamisega kaotab ettevõte ka turuosa, kuna jaemüügiturule tuleb ka teisi ettevõtteid. "Lätis tahame meie Latvenergolt turuosa ära võtta, nemad tahavad jällegi meilt Eesti turuosa ära võtta - see on loomulik," märkis Argos.

Kuigi energiaettevõte avalikustab pakettide täpse sisu septembris, rääkis Argos pressikonverentsil, et kui fikseeritud hinnaga paketti saab esialgu osta maksimaalselt kolme-aastasele perioodile, siis tulevikus võib selle kestvuseks olla ka viis või isegi kümme aastat - see sõltub juba tarbijate soovidest. "Eesti Energia tootmisvõimsus on piisavalt suur, et seda 10-aastast lepingut sõlmida," sõnas Argos. Ta lisas, et samas peab fikseeritud hinnaga paketi ostmisel arvestama, et selle ennetähtaegsel lõpetamisega kaasneb lepingus ettenähtud lisatasu maksmine.

Seoses eletrituru avanemisega on ettevõte võtnud uude kõnekeskusse tööle 70 inimest ja plaanib veel juurde võtta 30 inimest. "Eeldame, et klientide kõnesid tuleb palju, aga kui palju, on raske ette prognoosida," sõnas Agros.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD