Menu

.      

Uuring: iga teine Eesti inimene ei suuda üle nädala telerita elada

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Iga teine Eesti inimene ei suudaks rohkem kui nädalaks telerist loobuda, selgus Baltimaades läbi viidud telerivaatamise uuringust.16% küsitletutest ei oleks nõus telerit loovutama hetkekski.
 

Endiselt kasutatakse telereid majapidamistes kõige rohkem traditsioonilise televisiooni vaatamiseks, mida teeb 94% teleriomanikest. Nii internetisisu kui ka allalaaditud sisu vaatab teleri abil iga viies inimene.
 
“Võrreldes lätlaste ja leedukatega on eestlane tõeline telerirahvas, kes ei raatsi oma seadmetest naljalt loobuda – 48% ei suuda üle nädala telerita elada, 16% küsitletutest peavad teadma, et neil on kogu aeg telerile ligipääs,” kommenteeris Samsung Eesti juht Toomas Tiits. “Võrreldes Läti ja Leeduga on eestlased oluliselt telerilembesem rahvas, kes oskab heast multimeediast lugu pidada.”
 
Uuringu kohaselt peab koduste telerite puhul 89% vastanuid kõige tähtsamaks pildikvaliteeti, 81% inimeste jaoks on oluline teleri suurus. Ligi kolmveerand ehk 72% eestlastest peab oluliseks teguriks ka telerite hinda. Leedukate jaoks on samuti olulisim pildikvaliteet (72% vastanutest), lätlaste jaoks on aga kõige olulisem teleri hind (71% vastanutest). 
 
Kõige rohkem soovivad Eesti inimesed vaadata suurtelt ekraanidelt kõrgresolutsioonis pildikvaliteediga filme, mida märkis ära koguni 87% vastanutest. 43% peab oluliseks, et ka spordiülekannete pilt oleks kvaliteetne. 
 
“Tänapäeva tehnoloogiad on suutelised pakkuma erakordselt ilusaid värve ning taasesitama kogu värviruumi, et vaatamiskogemus oleks võimalikult ligilähedane reaalsusele,” ütles Tiits. “Ka 4K resolutsioonis sisu toodetakse aina rohkem ning see seletab, miks suured ja võimalikult hea pildikvaliteediga telerid on tänased müügihitid nii Eestis kui ka mujal Baltikumis.”
 
Kaks kolmandikku telerivaatajatest peab aga kõige ärritavamaks juhtmepuntraid, mis tekivad erinevate seadmete, nagu digiboksi, ruuteri, kõlarite ja kodukinosüsteemide ühendamisel teleriga. 35% vastajatest aga leidis, et neid koormab mitme juhtimispuldi kasutamine.
 
“Õnneks mõtlevad tootjad aina rohkem kasutajate mugavusele ning töötavad välja vastavaid lahendusi – näiteks Samsungi uute QLED telerite puhul saab kõik lisaseadmed ühendada vaid ühe praktiliselt nähtamatu optilise kaabli abil ning seadmete juhtimiseks kasutada vaid üht spetsiaalpulti,” selgitas Tiits.
 
Samsungi tellitud teleriuuringu viis Eesti elanike seas läbi OMD Snapshots, maikuus toimunud uuringus osales 500 inimest. Eestis, Lätis ja Leedus samaaegselt läbi viidud küsitluse eesmärk oli välja selgitada, milliseid omadusi inimesed moodsate telerite juures kõige rohkem hindavad ning milleks nutitelerite erinevaid tehnoloogilisi võimalusi kasutavad. 


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD