Menu

.      

Kinnitati haigekassa eelarve: prioriteediks arstiabi kättesaadavus ja peremeditsiin

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

pixabay

Haigekassa nõukogu kinnitas täna haigekassa selle aasta eelarve, eelmise aastaga võrreldes suureneb peremeditsiini rahastamine ning palgatõusu saavad ka arstid, õed ja teised tervishoiutöötajad.

Peremeditsiini suunab haigekassa eelmise aastaga võrreldes 19 miljonit enam, suureneb tervisekeskuste arv ning perearstidele lisanduvad e-konsultatsiooni võimalused dermatoveneroloogiga, veresoontekirurgiga, taastusraviarsti ja valuraviarstiga. „Suund peremeditsiini tugevdamisele on ainuõige,“ märgib Haigekassa nõukogu esimees, tervise- ja tööminister Riina Sikkut. Tema sõnul on meie tervishoiu aluseks pädevad perearstid ja –õed, kes aitavad iga inimese tervist hoida ja parandada. „See aga tähendab, et arsti ja õe vastuvõtule saamine peab käima mugavalt ning kiiresti. Loodan, et viimasel ajal vastu võetud otsused annavad juba lähitulevikus mõju ning kvaliteetne peremeditsiin on kättesaadav igale inimesele,“ lisab Sikkut.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD