Menu

.      

Need 10 toiduainet liigitatakse lennujaama julgestuskontrollis vedelike alla

  • Kirjutas Reimo Raja

Eeskujulik lennureisija pakib alati kõik vedelikud oma käsipagasis enne lennureisi spetsiaalsesse minigrip kilekotti, et julgestuskontrollist ludinal läbi jalutada. Sageli aga ei tulda selle peale, et vedelike alla liigitatakse ka vedeliku ja tahke aine segud.

Vahel on hea reisikotti midagi nosimiseks kaasa pista või välismaal elavale sõbrale mõni kohalik maitse kingituseks kaasa haarata. Paraku tabab reisijaid Tallinna lennujaamas sageli üllatus, kui käsipagasisse pistetud pasteedi või mee tõttu G4S lennujulgestajad tema reisikoti täiendavasse kontrolli suunavad. Arusaamatused pooltahkete ainete tõttu on ühed sagedasemad julgestusjärjekordade tekitajaid.

G4S lennujulgestajad toovad välja kümme toiduainet, mida reisijad sageli vedeliku ja tahke aine seguks pidada ei oska:

1. Pasteet 2. Vedel mesi (kristalliseerunud mesi on lubatud) 3. Või 4.Jogurt 5. Kodujuust 6. Konservid 7. Sült 8.Tarretis 9. Kastmed 10. Kohupiimapasta (kohuke on lubatud)

Nimetatud toidukraam tuleks pakkida äraantavasse pagasisse või mahutada liitrisesse minigrip kilekotti. Ära unusta, et käsipagasisse võib pakkida maksimaalselt 100-milliliitrised pakendid, mis kõik peavad mahtuma minigrip kilekotti. Kui kahtled, kas see toiduaine, mida tahaksid käsipagasis lennule kaasa võtta, on lubatud või mitte, siis helista lennujaama infotelefonile 605 8888 ja küsi nõu. Samuti võid alati lennujaamas abi küsida G4S lennujulgestajalt või lennujaama infoletist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD