Menu

.      

Sügisest paneb uksed kinni ligi kümme õppeasutust

  • Kirjutas BNS

Pikakannu kool Võrumaal

Sügisest lõpetab tegevuse ligi kümme kooli, lisaks ootavad ümberkorraldused ees veel enam kui kümmet õppeasutust.

Sügisest lõpetavad tegevuse Ämari põhikool Harjumaal, Kohtla-Järve Järve vene gümnaasium, Pikakannu kool Võrumaal, Tudulinna kool Ida-Virumaal, Leie põhikool Viljandimaal ja Haapsalu täiskasvanute gümnaasium, selgub haridus- ja teadusministeeriumi andmetest.

Kohtla-Järve Slaavi gümnaasium liidetakse Kohtla-Järve Slaavi põhikooliga ning lõpetab tegevuse eraldi koolina. Tudulinna kooli lasteaia osa liidetakse Iisaku lasteaiaga Kurekell ning keskkooliosa lõpetab tegevuse. Leie põhikool liidetakse Kalmetu põhikooliga.  Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased saavad soovi korral jätkata õpinguid Haapsalu kutsehariduskeskuses.

Libatse lasteaed-algkool Pärnumaal lõpetab tegevuse tuleva aasta 1. juulist.

Lisaks korraldatakse sügisest ümber mitme õppeasutuse tegevus.

Nii jätkavad Lääne-Virumaal asuvad Vastu ja Aseri lasteaed-põhikoolid sügisest põhikoolina. Leisi keskkool Saaremaal, Keila ühisgümnaasium Harjumaal, Kohtla-Järve Järve ning Ahtme gümnaasiumid Ida-Virumaal ja Pääsküla gümnaasium Tallinnas jätkavad põhikoolina. Viimase gümnaasiumiosa lõpetab tegevuse 2020. aastal.

Kohtla-Järve slaavi põhikooliga liidetakse sama linna Järve vene gümnaasium. Viimane lõpetab tegevuse eraldi koolina.

Kivi-Vigala põhikooliga liidetakse Kivi-Vigala lasteaed Pääsulind, mis lõpetab tegevuse eraldi õppeasutusena. Kool jätkab tegevust lasteaed-põhikoolina.

Kalmetu põhikooliga Viljandimaal liidetakse Leie põhikool ja Leie lasteaed Sipelgapesa, mis lõpetavada tegevuse eraldi õppeasutustena. Kool jätkab tegevust lasteaed-põhikoolina.

Kernu põhikoolis Harjumaal lõpetatakse kolmanda kooliastme tegevus.

Puka keskkool Valgamaal muudetakse gümnaasiumist põhikool-lasteaiaks, kooliga liidetakse Puka lasteaed ning gümnaasiumiosa tegevus lõpetatakse järk-järgult. 

Sonda koolis Ida-Virumaal lõpetatakse tänavu teise ning tuleval aastal kolmanda kooliastme tegevus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD