Menu

.      

Riik plaanib võõrtööjõu kasutajaile pööratud tõendamiskohustust

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Siseministeerium saatis kooskõlastusringile seadusemuudatused, millega soovib vähendada Eestis töötamise regulatsioonide kuritarvitamist, muuhulgas plaanib riik hakata rakendama pööratud tõendamiskohustust ning panna vastutuse reeglite järgimise eest tööandjale.

Muudatustega on kavas laiendada tööjõudu tegelikult kasutava ettevõtte kohustusi, hakata rakendama pööratud tõendamiskohustust ja pikendada lühiajalise töötamise registreerimise menetlustähtaega 10 tööpäevalt 15 tööpäevale, teatas siseministeerium. 

Muudatuse kohaselt lisatakse välismaalaste seadusesse pööratud tõendamiskoormuse regulatsioon, millega sätestatakse, et välismaalase Eestis ajutise viibimise, elamise ja töötamise asjaolude üle riikliku järelevalve teostamisel ning välismaalase Eestis ajutise viibimise, elamise ja töötamise õigusliku aluse lõpetamise või kehtetuks tunnistamise menetluses lasub tööandjal, kasutajaettevõtjal, vastuvõtval üksusel ja välismaalasel kohustus tõendada, et välismaalase faktiline tegevus Eestis töötamisel vastab Eestis töötamise õigusliku aluse sisule ja eesmärgile.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD