Menu

.      

Võrumaa omavalitsused tahavad enda juurde 2. jalaväebrigaadi staapi

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne loole   Kuperjanovi jalaväepataljoni SBK 4

Võrumaa omavalitsusi ühendav Võrumaa Arenduskeskus pakub  kaitseminister Jüri Luigele saadetud kirjas välja, et seoses riigiametite suurtest keskustest välja toomisega võiks Võrumaale paigutada 2. jalaväebrigaadi staap, mis praegu asub Tartumaal. 

Võru maakonna omavalitsused teevad ettepaneku lähtuda asutuste väljaviimisel põhimõttest, et piirkonda liigutatav asutus toetaks piirkondlikku spetsialiseerumist või kasvuvaldkondasid ning soodustaks piirkonnale unikaalselt omaste kompetentside jätkuvat arengut. Sellisel juhul on asutuste väljatoomisel potentsiaali omandada regionaalarengu mõttes märksa kaalukam mõju kui kitsalt piirkonda tekkivad täiendavad töökohad ja lisanduvad elanikud, seisab kaitseministrile saadetud kirjas. 

Omavalitsused teevad ettepaneku tuua Võru maakonda2. jalaväebrigaadi staap, mis oleks vallajuhtide hinnangul igati põhjendatud ja mõistlik, sest 2. jalaväebrigaadi üksused  Kuperjanovi jalaväepataljon ning tagalapataljon juba asuvad Taara sõjaväelinnakus Võrus. Samas paikneb 2. jalaväebrigaadi staap praegu Luunjas Tartumaal. 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD