Menu

.      

Kaitsevägi valmistub suvel vastu võtma vähem ajateenijaid

  • Kirjutas BNS

Kuperjanovi jalaväepataljon

Kaitseväe juhataja ütles reedel ETV uudistesaatele "Aktuaalne kaamera", et väljaõppe kokkumängu huvides on oluline kõikide relvaliikide mehitatus, kuid kaitsevägi valmistub suvel vastu võtma vähem ajateenijaid.

Eriolukorra tõttu ei tööta arstlikud komisjonid ja kaitseressursside amet ei saa väkke saata kutsealuseid, kes pole komisjonis käinud, seega võib suvel minna aega teenima planeeritud 2000 asemel 1400 noorsõdurit.

Eelkutse suvisesse ajateenistusse peaks algama 13. juulist. Arstliku komisjoni läbinud ja eelkutse kätte saanud on üle poole kutsealustest. Eriolukorra ajal arstlikud komisjonid aga ei tööta. Kaitseväel on suveks plaanis kutsuda ligi 2000 ajateenijat.

"Praeguse seisuga on puudu 600 ajateenijat 1977-st, keda me ootame," ütles kaitseväe juhataja, kindralmajor Martin Herem.

Kaitseressursside amet ütles "Aktuaalsele kaamerale", et kutsealustele arstlike komisjonide taaskäivitamine mais eeldab eriolukorra tühistamist. Kui nii peaks juhtuma, saaks lõviosa puuduvast 600 ajateenijast täis.

Kaitsevalmidus on tagatud ka ilma ajateenijateta, ütles kaitseväe juhataja. Õhuturve Ämaris ei vaja ajateenijaid. Mereväe laevadele ajateenijate vajadus pole suur ja selle saab tagada. Korea liikursuurtükkidele koolitajate väljaõpe toimub, masinad ise peaks saabuma veel tänavu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD