Menu

.      

Ilmateenistus prognoosib keskmisest veidi soojemat juunit

  • Kirjutas BNS

Kui maikuu kujunes keskmisest märgatavalt jahedamaks, siis juuniks prognoosib ilmateenistus keskmisest veidi soojemat ilma. 

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb keskmisele lähedane või kohati kõrgem, kusjuures norm on  13,1-15,5 kraadi. Kuu algul on ilm jahe, seda eriti Eesti idapoolses osas. Esimestel öödel on maapinna lähedal ka hallaoht.

Pärast 5.j uunit kandub kaguvoolus soojemat õhku ning päevased termomeetrinäidud tõusevad üle 20 kraadi. Pärast 10. juunit peaks soojale lisa tulema ja päevasooja 25 kraadi ümbrusse tõstma. Kuu viimane kolmandik võib tavapärasemast jahedamaks kujuneda.

Sademeid on kogu kuu lõikes normist vähem, kohati normi piires, kusjuures norm on 47-87 millimeetrit. Kuu alguses sajab mõnel päeval kohati hoovihma, laialdasemalt võib sajuhooge olla 6.-7. juunil. Teisel kolmandikul vahelduvad sajuhoogudega päevad kuivematega. Tugevamad ja laialdasemad võivad hoovihmad olla kuu keskpaigas. Kui kuu viimasel kolmandikul Põhja-Euroopas kõrgrõhkkond tugevneb, siis on sadusid harva.

20 PÄEVA ENIMLOETUD