Menu

.      

Ööpäevaga lisandus 16 positiivset testi

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäeva jooksul lisandus 16 positiivset testi, neist seitse Harjumaale ja neli Võrumaale.

Viimase ööpäeva jooksul  analüüsiti Eestis 725 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 16 testi tulemus osutus positiivseks, edastas terviseamet. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 19,34.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati seitsmel inimesel. Harjumaa positiivsetest proovidest viis laekus Tallinnasse. Võrumaale lisandus neli ning samuti Pärnumaale. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud seitsmest ja uuest haigusjuhust on teadaolevalt kaks varasemate haigete lähikontaktsed. Ülejäänud haigusjuhtude asjaolud on täpsustamisel.

5.-6. septembril lisandunud haigusjuhtudest  oli rahvastikuregistri  järgi teadmata elukohaga kaks juhtu, mõlemad inimesed viibivad Tallinnas. Üks juhtum tuli üle Lõuna regionaalosakonnast. Neli juhtumit oli sisse toodud Euroopa Liidu riikidest ning Türgist ja Ukrainast. 16 juhul leidis nakatumine aset pere- või tutvusringkonnas, kahel juhul nakkusallikas ei selgunud.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 15 inimest, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega kümme, Courmet Coffee koldega kümme ning saunapeo koldega seitse nakatumist. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud seitse haigusjuhtu.

Tallinnas on 100 000 elaniku kohta 28,8 COVID-19 haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 669 inimest, kellest 145 on haigestunud.

Võrumaa ja Pärnumaa haigestunud nakatusid reisil Itaaliasse ja Austriasse. Tegemist on kümneliikmelise reisiseltskonnaga, kus ainult ühe inimese proov oli koroonaviiruse suhtes negatiivne. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 251 inimest, kellest 21 on haigestunud. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 13 , kelles 6 on haigestunud.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi seitse inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Möödunud ööpäeva jooksul uusi haigusjuhtumeid ei avatud ega lõpetatud.

Haiglates on lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit  405 inimesega. Ühe inimese kohta võib olla mitu haiguslugu – näiteks siis kui inimene viiakse üle ühest haiglast teise. Sellisel juhul esimeses haiglas juhtum lõpetatakse ja teises avatakse.

7. septembri seisuga on tervenenud 2176 inimest. Neist 1645 inimese ehk 75,6 protsendi haigusjuhtum on lõpetatud, 531 inimese ehk 24,4 protsendi puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 161 000 esmast testi, neist 2532 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

20 PÄEVA ENIMLOETUD