Menu

.      

Viimase ööpäevaga lisandus 364 positiivset testi

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6856 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 364 ehk 5,3 protsenti testide koguarvust ning suri üks haigestunu.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 199 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 75 uut ning Tartumaale lisandus 28 uut positiivset testi tulemust. Lääne-Virumaale lisandus 12 ning Pärnumaale 11 uut nakatunut. Põlvamaale lisandus kuus, Viljandimaale viis nakatunut ja Järvamaale lisandus neli uut nakatunut. Jõgeva-, Valga-, Võru- ja Raplamaale lisandus kolm uut nakatunut. Läänemaale lisandus kaks uut positiivset ning Saaremaale lisandus juurde üks uus viirusekandja. Üheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 253,5 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,8 protsenti.

Harjumaale laekunud 199 positiivsest tulemusest 155 tuli Tallinna. Harju-, Järva- ja Raplamaale lisandunud kuue juhtumi nakatumise päritolu on varasem kontakt haigega, üheteistkümne nakatumise nakkusallikas on teadmata ning ülejäänud juhtumite nakatumise päritolu täpsustamisel.

17.-19. novembri Põhja regionaalosakonna koroonaviiruse nakkusjuhtudest 164 juhul sai inimene viiruse läbi lähikontakti varasema haigestunuga, 77 juhul on nakkusallikas teadmata. Kolmel juhul on nakkus sisse toodud – kahel juhul Venemaalt ning ühel juhul Taanist. Ülejäänud juhtumid on täpsustamisel. 

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 14 400 inimese, kellest 1820 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 26 kollet. Kooli koldeid on kokku viis, lasteaia koldeid on üks kokku, töökoha koldeid on kokku kuus, ürituste koldeid on kokku kaks ja tutvusringkonna koldeid on kokku kaheksa. Lisanduvad veel kaks hooldekeskuse kollet, haiglakolle ning Tallinna vangla kolle.

Ida- ja Lääne-Virumaale ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtudest 20 juhul sai inimene viiruse pereringist, 19 juhul nakatuti Kaitseväes ja 16 juhul tervishoiuasutusest. 17 juhul saadi nakkus töökohalt, kaheksal juhul erihoolekandeasutusest ja kuuel juhul vanglast. Kolmel juhul nakatuti koolis ning kolmel juhul tuttavate kaudu. Huvitegevuse käigus nakatuti samuti kolmel korral ning ülejäänud nakatumiste asjaolud on välja selgitamisel.

19. novembri täpsustatud info kohaselt on Ida-Virumaale lisandunud kolmel juhul nakatutud pereringis ja viiel korral nakatuti töökohas. Neljal juhul nakatuti koolis, ühel juhul huvitegevuse käigus ning ülejäänud nakatumise asjaolud on välja selgitamisel.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 14 aktiivset kollet. Kokku on koolikoldeid neli: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel üks ja Jõhvis üks. Kaks lasteaia kollet: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on kokku neli: üks Narva-Jõesuus, üks Sillamäel, üks Jõhvis ja üks Tapal. Kohtla-Järve tervishoiuasutuses on 40 inimesega kolle. Viru Vangla koldes on 250 inimest, Narva jäähoki koldes on 71 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 4900 inimese, kellest nakatunud on 819.

Tartumaale lisandunud 10 nakatunut said viiruse perekonnasiseselt, seitsme nakatunu nakkusallikas on teadmata, neljal juhul nakatuti õppeasutuses, kolm nakatunut said nakkuse töökohast ja kolm nakatunut said nakkuse tutvusringkonnast, üks nakatunu sai nakkuse sõpruskonnast. Viljandimaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse perekonnasiseselt, kaks nakatunut said viiruse tutvusringkonnast ning ülejäänud nakatumiste asjaolud on täpsustamisel. Põlvamaale lisandunud kaks nakatunut said viiruse töökohalt, ülejäänud nakatunute asjaolud on välja selgitamisel. Valgamaale lisandunud üks juhtum on sisse toodud välismaalt, ülejäänud on teadmata nakkusallikaga. Võrumaale lisandunud nakatunu sai viiruse sõpruskonnast.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 3200 inimese, kellest 317 on haigestunud ja haigestunute number sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on seitse aktiivset kollet, üks on 38 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldes on 11 inimest, hobikoldes on 16 inimest, õppeasutuse koldes seitse inimest, teises õppeasutuse koldes on viis inimest ja kolmandas õppeasutuse koldes on samuti viis inimest. Meelelahutusettevõtte koldes on 14 inimest.

Pärnumaale lisandunud üks juhtum on sisse toodud välismaalt, ühel juhul nakatuti kaitseväes, kolme nakatunu nakkusallikas on teadmata. Pärnumaale lisandunud kuue nakatunu, ühe Saaremaale lisandunud nakatunu ning mõlemale Läänemaale lisandunud nakatumiste asjaolud on välja selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1000 inimese, kellest 157 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet Hiiumaal, kus pereürituse koldes on 12 inimest ja perekoldes kuus. Pärnumaal on jälgimisel üks 11 nakatunuga kooli kolle ja hooldekodu kolle, kus on 16 nakatunut. Läänemaale lisandus ettevõtte kolle, kus on kuus nakatunut.

20. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 119 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on 10 patsienti. Koju saadeti üheksa inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 18. Ööpäeva jooksul lisandus üks surmajuhtum – suri 89-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 87 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 656 COVID-19 haigusjuhtumit 640 inimesega.

20. novembri seisuga on tervenenud 5296 inimest. Neist 3968 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 1328 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud enam kui 429 200 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 9076. 

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 201 683 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 596 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 364.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD