Menu

.      

Täiendatud! Ööpäevaga tuli juurde 384 koroonapositivset ja suri kolm haigestunut

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5731 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 384 ehk 6,7 protsenti testide koguarvust ning suri kolm haigestunut.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 178 inimesel, neist 143 laekusid Tallinnasse. Ida-Virumaale lisandus 79 uut ning Tartumaale lisandus 49 uut positiivset testi tulemust. Pärnumaale lisandus 11 uut nakatunut ning Võrumaale 10. Lääne-Virumaale lisandus üheksa uut ning Põlvamaale lisandus kaheksa uut nakatunut. Lääne- ja Viljandimaale lisandus kuus uut nakatunut ning Järva-, Rapla- ja Valgamaale lisandus neli uut nakatunut. Jõgeva- ja Saaremaale lisandus kolm uut nakatunut ning Hiiumaale lisandus kaks uut nakatunut. Kaheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 303,09 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6,7 protsenti.

Ööpäeva jooksul Harju-, Järva- ja Raplamaale laekunud neljal juhul nakatuti perekonnas, ühel juhul töökohas ja seitsmel juhul tuttava kaudu. Ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata ja ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

22.-24. novembri põhja regionaalosakonna koroonaviiruse nakkusjuhtudest 115 juhul oli nakatumise põhjus kontakt nakatunud pereliikmega, 74 juhul sai inimene viiruse tuttavalt. 27 juhul nakatus inimene töökohal. Välismaalt toodi viirus sisse üheksal juhul: Saksamaalt, Rumeeniast, Soomest, Rootsist ja kahel juhul Poolast ning Venemaalt. 152 juhtumi nakkusallikas jäi selgusetuks, 102 juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 15 400 inimese, kellest 2055 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 28 kollet. Kooli koldeid on kokku neli, lasteaia koldeid on üks, töökoha koldeid on kokku kaheksa, ürituste koldeid on kokku kaks ja tutvusringkonna koldeid on kokku üheksa. Lisanduvad veel kaks hooldekeskuse kollet, haiglakolle ning Tallinna vangla kolle.

Ida-Virumaa uutest nakkusjuhtudest 15 juhul sai inimene viiruse tervishoiuasutuses ning 14 juhul pereliikmelt. Kuuel juhul nakatus inimene töökohas, neljal juhul tuttavate kaudu ja kahel juhul huvitegevuse käigus. Kahel juhul nakatuti koolis, kahel juhul koolitusel ning kahel juhul Kaitseväes. Üks juhtum toodi Poolast sisse ning kaks juhtumit Rootsist. Lääne-Virumaale lisandunud üks juhtum läks üle Ida-Virumaale. Lääne-Virumaale lisandunud kolmel juhul saadi viirus pereliikmelt, kahel juhul tuttavate kaudu. Üks nakatunu sai viiruse koolis ning üks nakatus töökohas. Ülejäänud ida regionaalosakonna juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 18 aktiivset kollet. Kokku on koolikoldeid neli: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel üks ja Jõhvis üks. Kaks lasteaia kollet: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on kokku viis: üks Narvas, üks Narva-Jõesuus, üks Sillamäel, üks Jõhvis ja üks Tapal. Narvas on kaks asutuse kollet ning tervishoiuasutuse kolle. Sillamäel on huvitegevuse kolle. Viru Vangla koldes on 250 inimest, Kohtla-Järve koldes on 79 inimest, Narva jäähoki koldes on 76 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 5600 inimest, kellest nakatunud on 915.

Tartumaale lisandunud viis nakatunut said viiruse pereliikmelt, kahel juhul nakatus inimene õppeasutuses ning kaks nakatunut sai viiruse töökohalt. Hooldekodu koldesse lisandus kaks nakatunut, üks juhtum toodi sisse Venemaalt. Jõgevamaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt. Valgamaale lisandunud kaks nakatunut said viiruse pereliikmelt, üks lisandus hooldekodu koldesse. Viljandimaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt, üks nakatus töökohal ning üks nakatus sõpruskonnas. Põlvamaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt. Võrumaale lisandunud nakatunu nakkusallikas on teadmata.

Ülejäänud lõuna regiooni laekunud nakatunute asjaolud on täpsustamisel.

24. novembril Tartumaale lisandunud üheksa nakatunut said viiruse pereliikmelt, seitsme nakatunu nakkusallikas on teadmata, seitse nakatunut said viiruse õppeasutusest, viis haiget said viiruse töökohalt, kaks nakatunut said viiruse sõpradelt, üks tuttavalt ja üks juhtum on sisse toodud Ukrainast. Võrumaale lisandunud nelja nakatunu nakkusallikas on teadmata, kaks nakatunut said viiruse huvitegevuse käigus ning üks sai nakkuse pereliikmelt. Viljandimaale lisandunud kolm nakatunut said viiruse pereliikmelt, kaks nakatusid õppeasutuses ning ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata. Jõgevamaale lisandunud kaks nakatunut said viiruse töökohalt ning ühe nakkusallikas on teadmata. Valgamaale ja Põlvamaale lisandunud nakatunu nakkusallikas on teadmata.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 4200 inimese, kellest 432 on haigestunud ning haigestunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on seitse aktiivset kollet, kolletest suurim on 56 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldes on 12 inimest, hobikoldes on 19 inimest, esimeses õppeasutuse koldes 11 inimest, teises õppeasutuse koldes on üheksa inimest. Meelelahutusettevõtte koldes on 14 nakatunut.

Pärnumaale lisandunud kolm nakatunut said viiruse pereliikmelt, kaks nakatus tutvusringkonnas ja kaks nakatunut said viiruse klienditeenindajalt. Üks Pärnumaale lisandunud nakatunu sai nakkuse õppeasutusest ja ühe nakkusallikas on teadmata. Saaremaale lisandunud nakatunu sai viiruse tutvusringkonnast. Läänemaale lisandunud kolme nakatunu nakkusallikas on teadmata ning üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt. Üks Hiiumaale lisandunud nakatunu sai viiruse pereliikmelt.

Ülejäänud lääne regiooni lisandunud nakatunute asjaolud on selgitamisel.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1200 inimese, kellest 183 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üks 11 nakatunuga Pärnumaa kooli kolle, teine koolikolle on seitsme nakatunuga ning hooldekodu kolle, kus on 14 nakatunut. Läänemaal on jälgimisel ettevõtte kolle, kus on kuus nakatunut.

25. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 163 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse patsienti. Koju saadeti seitse inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati möödunud ööpäeva jooksul kokku 34. Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusesse nakatunud inimest: 91-aastane naine, 71-aastane mees ja 91-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 97 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Haiglates on lõpetatud 706 COVID-19 haigusjuhtumit 689 inimesega.

25. novembri seisuga on tervenenud 6052 inimest. Neist 4572 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 1480 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud ligi 453 000 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 10 541 ehk 2,3 protsenti testide koguarvust.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 212 230 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 780 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 456.

20 PÄEVA ENIMLOETUD