Menu

.      

Terviseameti kinnitusel pole maski puudumisel karistamine esimene valik

  • Kirjutas BNS

Terviseamet: karistamine pole esimene valik

"Tuleb arvestada sellega, et kuigi terviseamet on tõepoolest maskide järelevalve osas kohtuväline menetleja, pole terviseamet sellistele menetlustele keskendunud organisatsioon ega oma vastavat inimressurssi. Terviseamet ja politsei- ja piirivalveamet teevad maskikandmise kontrollimise osas koostööd, eelkõige soovime nii meie kui politsei- ja piirivalveamet inimesi nõustada ja kaitsta – seega pole karistamine kaugeltki meie esimene valik," selgitas terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar BNS-ile. 

"Mõistame, et maskikandmise kohustus on värske ning seega võtab sellega harjumine ka mõnevõrra aega. Seda enam tunneme rõõmu tõsiasja üle, et inimesed on maskide kasutamise kombe kiiresti omaks võtnud ning kaupluses liikudes näeme märksa rohkem maski kui maskita inimesi," ütles Saar. 

"Alati tuleb arvestada ka sellega, et inimesel võib maskita liikumiseks olla tervislik põhjus – kui näiteks hingamisteede katmine tekitab kroonilisest kopsuhaigusest tingituna halva enesetunde, ei pea inimene maski kandma. Loomulikult kuulub selline inimene ühtlasi ka riskirühma. Sellisel juhul soovitame hoida distantsi ja vältida rahvarohkeid kohti," lisas Saar. 

Valitsus kiitis esmaspäevasel e-istungil heaks reedel kokkulepitud täiendavad koroonaviiruse SARS-Cov-2 leviku vastased piirangud, et kaitsta Eesti inimeste tervist ja elu ning vältida meditsiinisüsteemi ülekoormamist, muuhulgas on alates teisipäevast avalikes siseruumides maski kandmine kohustuslik.  

20 PÄEVA ENIMLOETUD