Menu

.      

Kallas: maksude osas tulime Keskerakonnaga keskpõrandale kokku

  • Kirjutas BNS

Reformierakond ja Keskerakond pidasid reedel teist päeva koalitsioonikõnelusi ja keskendusid rahanduse, majanduse, innovatsiooni ja maksudega seotud küsimustele.

Reforfmierakonna juht Kaja Kallas ütles reedeõhtusel pressikonverentsil, et Reformierakond on Keskerakonnaga jõudnud kokkuleppele, sest mõlemal on kompromissisoov.

"Käisime üle tarindus, rahandus, teadus ja innovatsiooniteemad. Mis puutub taristusse, siis inimesed ei saa kaugemalt teha, kui internetti pole. Seepärast on oluline kiire interneti väljaehitus. Kiirendame Rail Balticu protsessi ja läheme edasi Tallinna-Helsingi tunneliga," märkis ta.

Kallase sõnul on suured teemad kliima ja digipööre ning selleks luuakse tulevikurahastus, et sellega edasi liikuda ning samuti on oluline vesinikustrateegia ja sellega seotud pilootprojektid.

"Käivitame rakendusuuringute programmi ning oluline on meelitada Eestisse investeeringuid. Nende teemadega oleme tegelenud. On oluline märkida, et üks teema on ka välismaalaste seadus, millega senisel kujul kindlasti edasi ei lähe," ütles ta.

"Liigume tasakaalus eelarve suunas. Maksude osas on meil selged erimeelsused, kuid kuna on kriisiaastad, siis mõlemad me oleme tulnud keskpõrandale kokku ja lubame maksurahu," kinnitas Kallas.

Keskerakonna poolt kõnelusi juhtiv Mailis Reps märkis, et oli väga huvitav arutelupäev. "On ühine arusaam majanduselu elavdamisest kriisi olukorras ja liikumisest digi- ja roheühiskonna poole," ütles ta.

Repsi sõnul on taristus prioriteet 2+2, mida jõuliselt arendama hakatakse edasi põhimaanteedel.

"Oluline on ka uute rongide ostmine. Rahapesu osas oli olulisi märksõnu. Võtame tõsiselt rahapesuriigi kuvandi mahavõtmist," märkis Reps.

Ajakirjanike küsimustele ministrikohtade jagamise kohta ütles Kallas, see tuleb arutamisele kõneluste viimasel päeval.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD