Menu

.      

Võrumaa aasta isa tiitli pälvis Mihkel Matsin

  • Kirjutas BNS

Fotol Võru maakonna aasta isa 2021 Mihkel Matsin koos perega, pildistas Birgit Pettai.

Võru keskväljakul anti pühapäeval üle Võru maakonna aasta isa tiitel, mille pälvis Võru vallas elav nelja lapse isa Mihkel Matsin.

Korraldajate sõnul on Mihkel Matsin hooliv, rahulik, tasakaalus, sihikindel, mitmekülgne ja väga lojaalne oma perele. Isana naudib ta lastega koosveedetud aega, on väga keskendunud oma perega koos olemisele. Ta toetab ja julgustab oma lapsi kõiges, mida ette võetakse. Olles väga abivalmis ja positiivne, leiab ta igale olukorrale lahenduse – sellest saavad osa ka sugulased ja sõbrad. Nende külalislahkes kodus toimuvad sugulastega lõbusad jõulu- ja jaanipeod, suvepäevad, kus nauditakse Mihkli grillimisoskust. Valga Puu OÜ osanikuna peab ta oluliseks töötajate väärtustamist ja ühiseid ettevõtmisi – kevadist metsaistutamist koos peredega, erilisi jõulukinke, mis tehtud tihti oma jahisaagist, jõulupidusid, suvepäevi ja 100 pesakasti paigaldamist EV 100 puhul. Ettevõtluse kaudu on ta ka suur spordi ja Toidupanga toetaja.

"Minu vend Mihkel on nii tagasihoidlik ja lihtne inimene, et ta isegi ei arva, et ta on eriline," ütles laureaadi õde Hanna, kes esitaski taotluse aasta isa aunimetuse andmiseks Mihklile. "Ta on kindel kalju oma perele – tema peale võib alati loota ja kindel olla. Koos abikaasa Kätliniga on nad loonud üksmeeles ja armastuses tugeva pere, kus kõik toetavad üksteist ja lastel on hea kasvada."

Tiitli andsid üle Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ja Võru maakonna aasta ema Katrin Roop. Aasta isa aunimetust annab Võru maakond välja 2005. aastast alates. Eelmisel aastal pälvis tiitli viie lapse isa ja kaheksa lapselapse vanaisa Einar Oimet. 

Tunnustamissündmusel Võru keskväljakul laulis muusik Kirsika Kuusik, sündmust juhtisid Võru Kesklinna Kooli 5B klassi õpilased Emili Taaber ja Gert Lumi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD