Menu

.      

Mis on lahti Omnivaga?

Kliendid kurdavad, et hiljuti nime vahetanud Eesti postiettevõte Omniva kaotab pakke ning klientidel on raske firmaga suhelda.

Pakkide kaotamine on postifirma puhul kahtlemata häbilugu. Külm dušš tabas kliente möödunud aasta lõpus, mil Jõhvis ja Kohtla-Järvel murti lahti Post24 pakiautomaadid ning varastati ära üle saja saadetise. Enne seda oli analoogne juhtum olnud Harjumaal Sauel. Pärast seda lubas postiettevõte parandada automaatide turvalisust.

Nüüd on Omniva kliendid teada andnud mitmest juhtumist, kus pakid on lihtsalt kaotsi läinud. Seda pole küll palju, aga Eesti-suguses väikses riigis peaks postiettevõte suutma siseriiklikult kohale toimetada kõik pakid.

Teine probleem on Omniva suhtlus klientidega. Näiteks oli ettevõtja Raul Sõmer saatnud postiettevõttesse elektronkirja ja püüdnud helistada, aga tulemusteta – ta ei saanud kontakti. Sõmeril õnnestus luua kontakt postiettevõttega alles pärast Võrumaa Teataja vastavat päringut.

Pakkide kaotsiminek või hilinemine ning raskused kontakti leidmisega mõjutavad postifirma usaldusväärsust, ent just usaldusväärsus on see, mida postiettevõte müüb, sarnaselt kommertspankadega. Kui pole usaldust, lahkuvad kliendid ja seda väga kiiresti. Omniva puhul on hoiatav asjaolu, et nii kohalike kui ka rahvusvaheliste kullerteenuste turul on turuliider DPD Eesti AS. Siseriiklikult on teisel kohal Smartpost ja alles kolmandal kohal Omniva ehk Eesti Post.

Omniva on küll riigiettevõte ja tavaliselt on riigiettevõtete teenus kehvem kui eraettevõtte oma, ent see ei anna Omnivale õigust pakkuda kehva teenust. Omnival kui riigi postiettevõttel on vastutus oma klientide ees ning tihenevas konkurentsiolukorras peavad nad pakkuma eraettevõtetega samaväärset või paremat teenust. Parema teenuse tagamine algab omakorda kliendisuhtlusest.

Tahaks loota, et Omniva juht Aavo Kärmas ei teinud kuu aega tagasi Võrumaad külastades tühje sõnu ning ettevõttel on kavas tõsimeeli pakkuda Võrumaal ja mujal Eestis parimat pakkide saatmise teenust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD