Menu

.      

Motokross viis motohuvilised Sõmerpalu halli

Vaprad krossipoisid Hugo Nork ja Marten Käis stardiootel, isad julgustuseks kõrval. Foto: AIVE HANSIMAAVÕISTLUSED • Ilusa kuupäevaga (12.02.2012) pühapäeval peeti Sõmerpalu Adrenalin Arenal ehk teisisõnu motohallis Eesti–Soome maavõistlused Mini MX hobi, Mini MX ekspert, 50ccm ja 50PV klassis. Teisisõnu oli võistlejaid nii üle 20 aasta vanuseid kui ka päris pisikesi ehk siis näiteks nelja-viieaastaseid. Võistlejaid oli nii Soomest kui ka Eestist. Võistluste peakohtunik oli Mati Pärnasalu ja direktor Marko Lepik. Et ilm oli parajalt külm, nappis pealtvaatajaid. Nende kohta oleks õigem öelda, et tuldi kas oma klassi vaatama või lihtsalt võistlustelt läbi käima.


Tänavu oli võistlusareen eriti külm, aga suitsu oli tunduvalt vähem kui varem, sest sõita lubati vaid spetsiaalse alküülbensiiniga, mida sai kohapealt osta. Kõik tsiklid pidid võistlusele tulles olema tühja paagiga, neid laaditi alles motohallis.


Eesti–Soome mini-MX maavõistluse esimesel etapil osales ka kolm Võrumaa kihutajat. Mini MX hobiklassis tuli Kevin Kaurson neljandaks, ekspertklassis oli Raino Käär viies ja Günther Sein üheksas. Esikoha võitsid vastavalt Mati Tagapere ja soomlane Jani Meuronen.


Meie ajasime juttu Anar Allasega Viljandist, kes ütles, et tal on küll kiire, aga paariks sõnaks aega ikka jätkub. 22aastane Anar sõidab juba pisikesest peale ja on nüüd jõudnud 125ccm hobiklassi. Ta ütles, et loodab võistlustest parima võtta. Paraku Anaril nii ei läinud.Rada on võistlusteks valmis. Foto: AIVE HANSI


Päris pisikestest jäid meie teele kuueaastane Hugo Nork ja Tartu poiss, seitsmeaastane Marten Käis. Hugo oli väga vapper ja ütles, et sõidab juba kaheaastasest peale. Isa ei jõudnud sõnagi vahele öelda, ainult Marten Käis ütles, et kaheaastast vist ei lubata veel tsikli peale. Hugo jäi endale kindlaks ja isa kinnitas poisi sõnu.


Mõlemad poisid olid juba tsiklimehe vormis, ainult Hugol oli triibuline müts peas. Ega müts meest riku! Kuigi mõlemad poisid rääkisid vaata et pisut veel pudistades, olid nad võistlusvalmis. „Ei, poistel küll hirmu ei ole,” ütlesid mõlemad isad kui ühest suust. Ja läkski lahti võistlus, mille kõiki tulemusi saab vaadata paljudel interneti spordilehekülgedel.


Adrenalin Arenal on pidevalt tsikliüritusi, vaja vaid ennast kursis hoida.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD