Menu

.      

Pesa punuvad metsaelanikud tekitavad paksu verd töösturite ja looduskaitsjate vahel

  • Kirjutas Sten Sang

MTÜ Võrumaa Metsaühistu aseesimees Erki Sok tunneb muret erametsa raierahu tõttu tööta jäävate inimeste pärast. Foto: AIGAR NAGEL

MTÜ Eesti Metsa Abiks esitas keskkonnaministeeriumile avaliku kirja, kus soovitakse kehtestada Eesti metsades lindude-loomade sigimisperioodi ajal kahekuune raierahu. Metsasektoris töötab üle 30 000 valdavalt maapiirkonna elaniku, kellest konkreetselt metsamajandamisega on hõivatud 5000 inimest.

5. aprillil esitasid Eesti Erametsaliit (Võrumaa Metsaühistu on liige), Eesti Metsatöötajate Ametiühing, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Talupidajate Keskliit keskkonnaministrile ühisavaldusena oma ettepaneku sellist piirangut mitte kehtestada. Juhiti tähelepanu, et metsa- ja puidutööstus ekspordib aastas 2,4 miljardi euro eest kaupu ja tooteid. Sellega ollakse oluliseim väliskaubanduse tasakaalustaja. Sektoril on kandev roll maapiirkondade tööhõives ja hinnanguliselt laekub riigile sektori tegevuse tulemusel maksutuluna 700 miljonit eurot.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD